(©Starsport)
(©Starsport)

Petrić: U Lučanima odigrali najbolju ofanzivnu utakmicu u sezoni, TSC vidim kao osvajača kupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.22. | 10:40

„Rezultat protiv Mladosti je previsok u odnosu na igru dva tima (1:3)“, kaže golman Napretka

Fudbal je, valjda najpre zbog toga, najprivlačnija sportska igra širom planete: Preuzeo je Napredak inicijativu na sredini terena u Lučanima, vršio pritisak na odbranu domaćina od prvog do poslednjeg minuta, napravio najbolji procenat poseda lopte od početka sezone (skoro 60%) dvanaest puta šutirao na gol (nikad više do sada), izveo devet kornera naspram nijednog rivalovog, stvorio bar četiri kolosalne prilike za gol, ali mrežu protivnika tresao svega jedanput.

Sa druge strane, čekala je Mladost grešku rivala, izvela četiri opasna napada i tri puta gađala u metu, izvojevala važnu pobedu za beg sa dna, a Kruševljane prekinula u nameri da nanižu novu seriju pobeda.

Izabrane vesti

Ovo je bila možda naša najbolja ofanzivna utakmica do sada, ali sa neverovatno slabom realizacijom. Rezultat je na kraju bio previsok u odnosu na dešavanja na terenu i na igru oba tima. Raduje nas, ipak, baš ta dobra igra i sada se okrećemo narednom protivniku, uz sigurnost da će realizacija doći kao plod iste“, govori za Mozzart Sport golman Nikola Petrić, jedan od najboljih na terenu u dresu Čarapana ove sezone.

Dok je Napredak vezao tri pobede kod kuće (i taj niz je i dalje aktuelan), muku muči kruševački sastav na gostovanjima ove sezone. Od sedam pokušaja na strani, zabeležena je samo pobeda u Subotici (2:1). Ni na jednoj od osam utakmica u gostima u Mozzart Bet Superligi nikada nije sačuvao mrežu, naspram pet mečeva na svom terenu bez kapitulacije.

Istina, nisu Čarapani imali nimalo naivan raspored, gostujući Vojvodini, Čukaričkom, Novom Pazaru, Crvenoj zvezdi, igrajući derbi na Čairu i na tradicionalno nezgodnom terenu u Lučanima. Ali, za borbu za poziciju koja vodi u plej-of moraće Napredak mnogo zrelije van svog stadiona do kraja sezone, najpre u defanzivi, koja je često karakterisana kao jača poluga tima.

Imaće sada novi ispit na strani, jer u šesnaestini finala Kupa Srbije ide na noge Inđiji, jednom od najboljih timova Mozzart Bet Prve lige.

Inđija je jedan od najstabilnijih timova u prvoligaškoj konkurenciji, treba i te kako obratiti pažnju na njih, nikako ih ne potceniti, ali dati sve od sebe da prođemo dalje. Veliko poštovanje koje imamo prema njima, neće nas omesti da ne napravimo uspehe u naredna dva meča“, poručuje Petrić.

Siguran je golman Napretka da jedan loš dan neće poremetiti njegove saigrače, koji su konačno pronašli način da u kontinuitetu beleže dobre partije.

„Svi su ovde veliki profesionalci, naravno da je psihički momenat jako važan u fudbalu, ali imamo vrlo kvalitetnu ekipu sa dosta iskusnih igrača i neće biti problema koji će nas dovesti da ponovo zapadnemo u loš ritam. Prva sledeća utakmica je najvažnija i cilj je da prođemo u sledeću rundu kupa“.

Zanimljivo je koga Petrić vidi kao potencijalnog osvajača kup takmičenja.

Svake godine ima mnogo iznenađenja, a ove sezone vidim TSC u finalu, pa i kao osvajača trofeja. Ako nastave da beleže ovakve partije i pružaju atraktivne igre mogu do takvog podviga“, poručuje golman Napretka.



tagovi

Nikola PetrićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara