Vangelis Pavlidis (©AFP)
Vangelis Pavlidis (©AFP)

Petrović bi duševni mir, a RKC prvoligašku licencu

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.04.21. | 10:59

Vilem Drugi domaćin ekipi iz Valvajka na startu 30. kola Eredivizije

Jedna dobra i jedna loša vest za Vilem Drugi i RKC. Do pre 10 rundi VVV Venlo je bio siguran i bezbrižan, a onda je nanizao isto toliko poraza i smeši mu se ispadanje, a sa druge strane, fenjeraš Emen se probudio i nadomak je mirne luke. U čitavoj zbrci u finišu Eredivizije timovi iz Tilburga i Valvajka traže svoju šansu, jer su u opasnosti da ispadnu u drugu holandsku ligu. Međusobni duel na otvaranju 30. kola šampionata mogao bi da determiniše njihove sudbine (18.45).

Iza Eredivizije je dvonedeljna pauza, kao priprema za pakleni finiš u kojem je izvesno da će Ajaks da bude šampion, ali zato borbe za Evropu i opstanak garantuju uzbuđenje. Jedni od onih koji će do samog kraja da se trkaju za ostanak u najvišem holandskom rangu su baš Vilem Drugi i RKC. Trenutno su gosti malo bolji, jer imaju 26 bodova i zauzimaju 14. mesto, dok je domaći sastav 15. na tabeli sa četiri boda manje.

Izabrane vesti

18.45: (2,00) Vilem Drugi (3,45) RKC (3,80)

Nijedan rival se nije najbolje snašao pre odmora. U prethodnih šest duela RKC je samo jednom uspeo da pobedi, i to pomalo iznenađujuće protiv ambicioznog Groningena 3:1. Inače je ekipa iz Valvajka izgubila u četiri navrata, a na poslednja dva meča poražena je od Emena 3:1, da bi pružila jak otpor protiv lidera Ajaksa, ali je na kraju položila oružje u najtesnijem odnosu 1:0.

Domaći tim je lagano ustao pre nekoliko nedelja, ali posle pet mečeva bez poraza, dva puta zaredom nije uspeo. Ujedno, nije dao gol na tri poslednja duela, prvo u remiju sa Viteseom u gostima, a potom i na dva uzastopna poraza od AZ Alkmara i Heraklesa, koji ga je deklasirao u Almelu sa 4:0. U jedinom meču ove sezone, koji datira iz januara, prijateljski su podelili bodove, a i sada se očekuje vrlo izjednačena bitka.


Vilemov trener, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Željko Petrović neće moći da računa na Kabanga, Herkensa, Petersa, Ruitera i Neloma."Ovaj meč je presudan za nas iz nekoliko razloga. Nemamo prednost nad Venlom i imamo jedan bod više od Emena, koji igra u ogromnoj euforiji. Zbog toga sada moramo da pobedimo Valvajk da bismo stekli potreban duševni mir za finiš prvenstva", rekao je Petrović.

Njegov kolega Fred Grim nema Vutersa, Moldera, Efmorfidisa, El Hadutija i Mina.

"U malo smo boljoj poziciji od naših glavnih rivala. Ako pobedimo u Tilburgu, verujem da će zadržavanje prvoligaške licence biti vrlo blizu. Može se reći da je to za nas meč sezone. Ali Vilem je izuzetno jak protivnik i smatram ga blagim favoritom", ocenio je Grim.


tagovi

EredivizijaHolandija 1Vilem DrugiRKCŽeljko Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara