Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli kao Neo - izbegao još jedan metak, ali bi mogao da mu presudi 'ubica velikana'

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.12.23. | 10:26

Čelnici Milana već imaju dvojicu trenera na umu ukoliko (ili pak kada) otpuste 58-godišnjeg stručnjaka

Pojedini mediji su mu već posvetili 'oproštajne' tekstove posle remija sa Salernitanom, osvrćući se na sve ono (dobro i loše) što je tokom četvorogodišnjeg mandata uradio na klupi Milana, ali Stefano Pioli ih je još jednom prevario. Poput Nea u Matriksu - onog što se našao na tribini San Sira protiv Pari Sen Žermena - izbegao je još jedan 'metak' uprave milanskog kluba te Rosoneri verovatno još jednom komentarišu - 'ovaj čovek je neuništiv'. Glasom Bora Stjepanovića, podrazumeva se.

Samo pitanje je koliko će još moći. Oprostili su u upravi Milana italijanskom stručnjaku ‘petardu’ od Intera (peti gradski derbi koji je izgubio u 2023.) sredinom septembra, potom i debakl od Pari Sen Žermena, prešli i preko Udinezea, Lečea, Atalante, progutali nekako i stradanje u grupi smrti Lige šampiona. A, kad je već tako – što mu onda ne bi oprostili i klizanje na jugu Italije? Pioli je dobio još jednu šansu ili u prevodu poslednje upozorenje pred - isključenje.

Izabrane vesti

"Bilo je turbulencija tokom leta koji je Milan doveo kući iz Salerna", piše Gazeta delo Sport u današnjem izdanju i nastavlja:"Nije u pitanju bio vetar, već utakmica". Stefano Pioli se tokom jučerašnjeg dana našao pod znakom pitanja većim nego ikada pre otkako je u oktobru 2019. godine preuzeo klupu italijanskog velikana.

Dok je zbog povrede napuštao teren, Fikajo Tomori nije pružio ruku Pioliju, što su mnogi okarakterisali kao gubitak poverenja ekipe, kao i informaciju da je italoijanski stručnjak trening jutro nakon remija u Salernu održao sam, bez pomoćnika. Ipak, vlasnik Milana Geri Kardinale i prvi čovek sportskog sektora Žofri Monkada su tokom jučerašnjeg dana razgovarali sa liderima i nekim od najvažnijih igrača tima od kojih je većina stala uz 58-godišnjeg stručnjaka.

Kardinale pak nije krio nezadovoljstvo, čak ni u božićnoj poruci upućenoj navijačima.

"Kao i svi, nisam zadovoljan našom trenutnom pozicijom u Seriji A i Ligi šampiona", provukao je između redova američki biznismen.

Međutim, rezultati nisu jedini razlog njegovog nezadovoljstva. Uprava kluba posebno je brojem povreda. Tomorijeva protiv Salernitane trideseta je sa kojom se medicinski tim suočio od starta sezone, što je prema pisanju Gazete italijanski rekord u aktuelnoj sezoni, verovatno i evropski, mada bi i Čelsi mogao da se pobije za neslavnu titulu.

Kako bilo, brojni kadrovski problemi značajno su uticali na rezultate, a slabiji rezultati na manjak prihoda (rana eliminacija iz Lige šampiona…) i pad cena Milanovih igrača na tržištu. A svi vrlo dobro znamo šta je američkim vlasnicima na prvom mestu...

I mada je Pioli dobio još jednu priliku, već za vikend mogao bi da mu presudi Sasuolo, tim koji redovno maltretira velikane na Čizmi i koji je na kraju krajeva odneo sva tri boda u svakoj od poslednje tri posete San Siru. Ukoliko isto učini i četvrti uzastopni put, uručiće ostaviće Rosonere bez trenera. Sve i da u tome ne uspe, italijanski mediji pišu da će se šampion Italije za sezonu 2021/22 na leto - ako ne pre toga - gotovo izvesno rastati sa Piolijem, godinu dana pre isteka ugovora.

Ukoliko pak do rastanka dođe u toku sezone, čelnici Milana na umu već imaju dvojicu trenera koji bi mogli da ga odmene. Prvi je Antonio Konte, provereno rešenje, dokazan stručnjak, i pride slobodan još od marta, mada bi njegova visoka finansijska potraživanja mogla da pokvare ideju Rosonerima. U tom slučaju, klub bi se kao privremenom rešenju okrenuo svom čoveku Injaciju Abateu, dugogodišnjem desnom beku prvog tima i čoveku poniklom na San Siru, koji trenutno vodi Milanov U19 tim i zaslužan je za proboj mladih fudbalera među seniore.


tagovi

Antonio KonteStefano PioliMilanInjacio Abate

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara