Miralem Pjanić (twitter@SharjahFC)
Miralem Pjanić (twitter@SharjahFC)

Pjanić napustio Barsu bez ijednog gola i asistencije: Bosanac u Emiratima, Kataloncima ni dinara

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 18:36

Međutim, španski velikan se ratosiljao plate koju je trebalo da plaća do 2024. godine i kraja Pjanićevog ugovora

Mnogo je pogrešnih i promašenih kupovina imala Barselona poslednjih godina. Filipe Kutinjo, Antoan Grizman... Usman Dembele iako je ostao u klubu i dalje nije opravdao ni polovinu uloženog novca (125.000.000 evra), a u društvu onih čiji će transferi ostati upamćeni kao potpuni fijasko svakako je i Miralem Pjanić. Barselona se danas konačno ratosiljala fudbalera kojeg je pre dve godine platila Juventusu 60.000.000 evra.

Teško je opravdati toliko ulaganje za bilo kojeg fudbalera koju je ušao u četvrtu deceniju života, mogla je suma sa ispunjenim bonusima da skoči i na 65.000.000 evra, ali Pjanić ne da nije bio ni blizu da utera u kasnu Stare Dame dodatnih 5.000.000 već Kamp Nou napušta bez ijednog postignutog gola, bez ijedne asistencije...

Izabrane vesti

Nova sredina biće mu Ujedinjeni Arapski Emirati, odnosno ekipa Al Šardže sa kojoj je ozvaničio dvogodišnju saradnju. U ugovoru stoji mogućnost produžetka na još jednu sezonu. Barsa od ovog transfera nije zaradila ni centa, ali je uspela da rastereti budžet. Pjanić je pre potpisa za Šardžu imao važeći ugovor sa Barsom do 2024. godine. Katalonci su mu dali čiste papire i mogućnost da u poslednjim godinama karijere zaradi još dosta novca. Time su sebi otvorili prostor da produže ugovor supertalentovanom Gaviju.

Velikan sa Kamp Noua se ovog leta ratosiljao ogromnog broja fudbalera. Prodajama Filipea Kutinja i Pjer-Emerika Obamejana prihodovao je 32.000.000 evra, od pozajmice Franciska Trinkaa još 3.000.000. Na pozajmice ili zbog raskida saradnje i isteka ugovora odlazili su još Martin Brajtvajt, Samjuel Umtiti, Riki Puć, Oskar Mingesa, Klemon Lengle, Neto, Seržinjo Dest...

Kada je reč o Pjaniću, prošlogodišnja pozajmica u Bešiktaš na kojoj se takođe nije proslavio, nagovestila je da po povratku iz Istanbula za Bosanca sigurno neće biti mesta u redovima Katalonaca... To se i obistinilo.



tagovi

Miralem PjanićBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara