Uroš Lazić na meču sa IMT-om (© Star sport)
Uroš Lazić na meču sa IMT-om (© Star sport)

Plavi protiv Golubova za kotu četiri i još dva rekorda

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.23. | 11:01

„Dolaskom Lalatovića dobio je Spartak na disciplini, samopouzdanju i agresivnosti“, smatra trener Pazaraca Siniša Dobrašinović

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Domaćini su se radovali u prve dve utakmice odloženog, devetog kola Mozzart Bet Superlige, a takav trend pokušaće da nastave i Pazarci već sasvim naviknuti na po kazni prazne tribine Gradskog stadiona. Na obale Jošanice i Raške danas stiže Spartak (15.00, Arena Sport 1), protiv kojeg su prethodne generacije Novog Pazara znale da beleže mini serije dobrih rezultata, ali i da pognute glave napuštaju sopstveno bunjište.

Izabrane vesti

Minulih dana nije bilo padavina, pa će uslovi za fudbal makar za nijansu biti prihvatljiviji u odnosu na okršaj s Radnikom šest dana ranije na istoj adresi, iako bi temperatura od neznatnog plusa, kako meč bude odmicao, trebalo da postepeno klizi ka minusu.

Svako jutro, čim se probudim, prvo pogledam preko terase da vidim kakvo je vreme. Uslovi u kojima smo igrali protiv Radnika, ali i Javora, nisu bili baš fudbalski“, ne propušta da još jednom jasno negoduje zbog loptanja u decembru pazarski šef struke Siniša Dobrašinović, što je i prirodno ako se zna da je najveći deo karijere proveo na Kipru.

A minus, bodovni minus, poslednje je što treba njegovim izabranicima u meču koji bi u slučaju da se završi kako Pazarci priželjkuju mogao popularnom klubu da donese najbolji plasman na polusezoni u najjačoj ligi Srbije i dosta bistar pogled ka Evropi, uz najveći broj osvojenih bodova i ostvarenih pobeda.

Ako dobiju Subotičane, trenutno desete na tabeli sa 22 boda, pazarski Plavi bi zahvaljujući desetoj pobedi ove jeseni na zimsku pauzu otišli kao četvrtoplasirani i sa rekordna 32 boda, što bi bilo najbolje prolazno vreme kluba otkako se takmiči u elitnom rangu.

„To ne bi trebalo da stvori pritisak ni meni, ni igračima. Dospeli smo u takvu situaciju jer smo dobro igrali tokom čitave sezone. Ukazala nam se prilika da oborimo neke rekorde, mada ćemo za protivnika imati nezgodnu i kvalitetnu ekipu. Dolaskom Nenada Lalatovića dobili su na disciplini, samopouzdanju i agresivnosti. Predstoji nam težak zadatak, ali ne odustajemo od želje da odigramo utakmicu kako bi trebalo i na najbolji način završimo prvi deo borbe za bodove“.

Dobrašinović je primetio da je Lalatović pojedinim igračima Spartaka namenio drugačije uloge.

„Čini mi se da neki prvotimci Subotičana više pružaju na novim pozicijama. Po pitanju formacije, ostalo je isto kao i kod prethodnog kolege Aleksandra Keržakova. Spartak je kao ekipa dobra. Odskaču Andrej Todoroski i Ognjen Mudrinski. Znamo svi koliko je Mudrinski opasan i kako mu malo treba da napravi štetu rivalu. Inače, spremanje utakmice sa Spartakom nije se mnogo razlikovalo od pripreme za Radnik. Radili smo na nekim taktičkim detaljima, ali za protivnike se skoro uvek spremamo na isti način. Verujem da su moji igrači svesni važnosti i da će da od starta da budu potpuno fokusirani“, završava Dobrašinović za Mozzart Sport.

A na pomen Mudrinskog mnogi se vrate sedam godina unazad, kada je het-trikom u pobedi Spartaka u Novom Pazaru od 4:2 usmerio momke plavo-belim dresovima ka drugostepenom takmičenju. Iskusni napadač je u međuvremenu okrenuo krug, pa se preko Čukaričkog i popriličnog broja inostranih liga vratio na sever Bačke, slično kao i saigrač mu Nemanja Ćalasan, koji se osim Banovog brda okušao i na portugalskom tlu.   

Za sastav Novog Pazara ne konkuriše jedino povređeni špic Marko Obradović. Najvažnije je da je za najveće napore spreman glavnokomandujući na terenu Adem Ljajić, koji je mnoge zabrinuo dok je u finišu napuštao teren protiv Radnika. 

Novi Pazar bi trebalo da počne u rasporedu 4-2-3-1: Mirković – Lazić, Azemović, Fajed, Anan – Sise, Đo – Karaklajić, Ljajić, Suma – Šćepović.



MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

15.00: (1,80) Novi Pazar (3,50) Spartak Subotica (4,70)

17.00: (1,93) Radnički Niš (3,45) Železničar Pančevo (4,10)

19.00: (3,50) Voždovac (3,45) Vojvodina (2,10)

Petak

14.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

16.00: Javor - IMT

17.00: (1,32) TSC (5,10) Napedak (10,0)



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarSiniša DobrašinovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara