Erik Ten Hag (Reuters)
Erik Ten Hag (Reuters)

Počela potraga za naslednikom Ten Haga: Lopetegi jedna od opcija

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 15:03

Mančester Junajted bi uskoro mogao da dobije novog trenera

Godinu i po dana po dolasku u Mančester Junajted, Erik Ten Hag nikada nije bio bliži otkazu.

Posle debakla od Bornmuta minulog vikenda (0:3) i sinoćnjeg ispadanja iz Evrope, čini se da su sada Holanđaninu definitivno odbrojani dani na klupi Crvenih đavola i da se već traga za naslednikom. A jedna od opcija je španski stručnjak Đulen Lopetegi, javljaju španski mediji.

Izabrane vesti

Lopetegi je bez posla otkako je letos na početku sezone napustio Vulverhempton zbog neslaganja sa upravom kluba. Nedavno je imao ponudu od Al Itihada vrednu čak 18.000.000 evra godišnje ali ju je odbio i Saudijci su se potom odlučili za Marsela Galjarda. Mnogima je bilo čudno da je trener bez posla odbio tako bogat ugovor ali izgleda da je Lopetegi već dobio neke signale o budućnosti u Mančester Junajtedu.

Španac je trenersku karijeru počeo u Rajo Valjekanu, vodio B tim Reala, mlađe selekcije Španije i potom dobio veliku priliku kao prvi trener Porta. Usledila je selektorska epizoda na kormilu Crvene furije, neuspešan mandat na klupi Real Madrida, osvajanje Lige Evrope sa Seviljom i na kraju nepuna sezona u Vulvsima. Želja mu je da nastavi sa poslom u Premijer ligi, najviše ceni engleski fudbal, a u svlačionici Mančester Junajteda bi zatekao neka poznata lica poput Kazemira, Varana ili Regilona koja je ranije trenirao.

Nije jedino ime koje se dovodi u kontekst sa Junajtedom, ali ostale opcije su manje relane. Zidan ne želi, De Zerbija neće pustiti Brajton, a Grejem Poter se nije proslavio u Čelsiju. Lopetegi ostaje najrealnija opcija.

Do tada Junajted mora da se pozabavi Ten Hagom koji ima još godinu i po ugovora i otkaz bi koštao oko 15.000.000 evra. Ipak, čini se da drugo rešenja nema.

Junajted je završio na poslednjem mestu u grupnoj fazi Lige šampiona i postao prvi premijerligaš u istoriji elitnog takmičenja koji je u grupi primio 15 golova. U Premijer ligi je već doživeo sedam poraza, poražen je od skoro svakog direktnog rivala (Mančester Siti, Arsenal, Totenhem, Njukasl, Brajton...), od prvog mesta je udaljen 10 bodova, a eliminisan je i u Liga kupu. Ten Hag je na pojačanja a godinu i po potrošio oko 450.000.000 evra, insistirao na bivšim pulenima Entoniju, Martinezu i Onani koji se loše pokazali, a u svlačionici ima sve više problema. Potpuno je precrtao skupoceno pojačanje Džejdona Sanča, a nije u dobrim odnosima ni sa jakim imenima poput Kazemmira i Varana.

Za vikend gostuje najvećem rivalu Liverpulu od kojeg je prošle sezone na istom mestu pregažen 0:7 i ovo bi mogao da mu bude poslednji meč na klupi Crvenih đavola.


tagovi

Erik ten HagĐulen Lopetegi

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara