Ansu Fati (©reuters)
Ansu Fati (©reuters)

Ponovo se priča o izdanku Masije i Ćavijevoj ideji: Ansu Fati i još deset njih

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 10:46

Mladi krilni ofanzivac pokazao sav svoj raskošni talenat u 77 sekundi, koliko mu je bilo potrebno da zatrese mrežu po ulasku na teren i tako ponovo raspali maštu

Nije potrebno mnogo fudbalskoj Barseloni da se zapali i slavi Ansua Fatija. Pogotovo jer se radi o izdanku čuvene Masije, koja toliko dugo nije dala igrača dostojnog bitnije uloge na stadionu Kamp Nou. Fati je u pobedi nad Betisom u Sevilji pokazao zašto se u njega gleda kao sledeći veliki projekat Barselone. Samo 77 sekundi bilo mu je potrebno da zatrese mrežu pošto je ušao na teren i doveo navijače do ekstaze.

Posle svega što ga je snašlo u proteklih godinu i kusur utisak je da je malo fudbalera koji su fudbalski vaskrsli pošto bi ih zadesile teške povrede, ali Fati ne samo da odoleva, već se i vraća na teren sa još većom željom za dokazivanjem. Tačno 13 nedelja posle povrede na San Mamesu Fati se diskretno vratio na teren prošlog ponedeljka kada je odigrao poslednjih 15 minuta u pobedi nad Majorkom. Isto toliko vremena dobio je i protiv Betisa i napravio šou. Istorija se ponavlja, jer sada je već postala tradicija da se odmah posle povrede upiše u listu strelaca. Učinio je to prošlog septembra protiv Levantea, ponovio sinoć u Andaluziji.

Izabrane vesti

21.00: (2,20) Atletiko Madrid (3,40) Real Madrid (3,60)

Na teren je ušao u 75. minutu i samo 77 sekundi kasnije na savršen način iskoristio je centaršut Đordija Albe tako što je prvo prihvato loptu desnom nogom, namestio se i pogodio metu sa ivice kaznenog prostora. Lopta jeste malo zakačila Marka Bartru, ali je svakako imala putanju koja bi prevarila Ruija Silvu.

Fati je stigao do svog četvrtog gola u Primeri, bez obzira na to što je odigrao samo sedam utakmica iliti 245 minuta. Pored toga bio je strelac pobedonosnog gola u Kijevu i još jednog u Superkupu protiv Reala. Ćavi je na konferenciji za novinare istakao Fatijev doprinos timu i poručio da je on već sada zvezda. Zvezda koja uspeva da ne klone duhom iako je povreda sve više. Jedna od najtežih desila se upravo protiv Betisa novembra 2020. posle starta Mandija. Pokidan je meniskus koji je zakomplikovao njegov povratak na teren. Juče mu je bilo treće “uskrsnuće“ nakon povrede, a u Kataloniji ne zaboravljaju ni to da je kao dete imao prelome tibije i fibule.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Sada se u Barseloni nadaju da je došao kraj Fatijevim malerima i da će konačno postati legitimna “desetka“ ovog tima. Ćavijevi planovi za narednu sezonu prilično su jasni. U centru pažnje je Fati, a ok njega biće još desetorica. Ko tačno ostaje još da se vidi. Barselona duže vreme traži klasičnu “devetku“ i kruži od Erlinga Halanda, preko Roberta Levandovskog do Romelua Lukakua, takođe se traže nova rešenja u poslednjoj liniji praktično na svim pozicijama, a priče da će Frenki de Jong završiti na transfer listi podgrevaju priče o promenama i na sredini terena. U klubu veruju da će sve biti mnogo lakše ako Fati bude na 100 odsto i pogotovo ako ga povrede zaobiđu. Ćavijeva uloga u daljem razvoju golobradog ofanzivca je ključna, a on mu već dozvoljava da ima punu slobodu na terenu. Naravno, kada igra.

Od svog debija pre nepune tri godine propustio je 84 utakmice. Trenutno se u listu strelaca upisuje prosečno na svakih 88 minuta, dok je prošle godine upisao pet golova u deset utakmica. Zamislite onda kakav bi bio učinak samo da je zdrav...



tagovi

Ansu FatiBarselonaĆavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara