Slavlje Zmajeva posle drugog gola (©Reuters)
Slavlje Zmajeva posle drugog gola (©Reuters)

Porto apsolutni vladar portugalskog fudbala, Mbemba heroj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 23:55

Benfika pala u finalu, mada je imala igrača više celo drugog poluvreme...

Porto je apsolutni vladar portugalskog fudbala! Posle punih devet godina Zmajevi su osvojili kup svoje zemlje i samim tim prvu duplu krunu od 2011, savladavši najvećeg rivala Benfiku sa 2:1. Da sve bude spektakularnije momci Serža Konseisaoa slavili su sa igračem manje i bez trenera na klupi. U razmaku od svega nekoliko minuta Porto je ostao sa desetoricom na terenu (isključen je Kolumbijac Luis Dijaz) i obezglavljen, pošto je put u svlačionicu pokazan i šefu stručnog štaba.

Velika je šteta što u Koimbri nije bilo publike, jer sigurno bi dala posebnu draž ovom vrlo zanimljivom okršaju koji će do kraja života pamtiti Šansel Mbemba, strelac oba pogotka za Porto i apsolutni junak velikog finala. Mbemba je štoper pristigao u klub 2018. godine iz Njukasla, a ovo večeras je njegov najveći uspeh u karijeri, bez sumnje...

Izabrane vesti

Benfika je propustila veliku šansu da spase sezonu, pogotovo što je čitavo drugo poluvreme imala čoveka više u polju. Ispostaviće se, međutim, da je to bila prednost Porta. Očito je silniji motiv došao do izražaja, pa su Zmajevi tako došli do poduhvata koji će teško biti ponovljen - ove sezone u prvenstvu oba puta su tukli najveće rivale, Benfiku i Sporting, a večerašnji trijumf dođe im kao šlag na tortu.


Oba gola Porto je postigao posle prekida. Prvi nakon velikog kiksa golmana Vlahodimosa. Centrirao je Aleks Teljes, Grk loše boksovao, a na pravom mestu bio je Mbemba i glavom, iz ne baš lagane pozicije, uspeo da pogodi - 0:1.

Benfikinu misiju preokreta nemogućom Mbemba je učinio u 58. minutu. Ovoga puta centaršut je uputio Otavio.

Malo nade navijačima Orlova vratio Karlos Vinisijus pošto je bio siguran sa bele tačke u 88. minutu. Ali za nešto više bilo je prekasno...


tagovi

Kup Portugalije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara