Bernardo Silva (©MN Press)
Bernardo Silva (©MN Press)

Portugalci poštuju Mitrovića: Snažan, talentovan igrač

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 17:08

Pored trenera Fernanda Santosa pred utakmicu sa Srbijom iz portugalskog tabora govorio je Bernardo Silva

Aleksandar Mitrović od oktobra nije dao gol za Fulam, ali je u sredu po ulasku sa klupe bio dvostruki strelac za reprezentaciju Srbije u pobedi nad Republikom Irskom 3:2.

Očekuje se da napadač londonskog kluba u subotu protiv Portugala zaigra od prvog minuta, a svesni su toga i u taboru evropskog prvaka.

Izabrane vesti

"Strah nemamo, ali poštovanje da. Reč je o snažnom, talentovanom igraču. Bićemo usredsređeni da što bolje pristupimo utakmici", izjavio je ofanzivni vezista gostujuće selekcije i Mančester sitija, Bernardo Silva, koji dobro pozjane Mitrovićeve kvalitete iz njegovih nastupa u Premijer ligi.

SUBOTA, 20.45: (4.40) SRBIJA (3.50) PORTUGAL (1.85)

Portugal je favorit za prvo mesto u našoj grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali pred njima je verovatno najteže gostovanje.

"Poznajemo odlično srpsku reprezentaiju i spremamo se za veliki izazov, neće biti lako, reč je fizički jakoj ekipi i očekujem dinamičnu utakmicu".

Konstatovao je Silva i da su on i saigrači kao aktuelni prvaci Evrope pod pritiskom da konstantno pobeđuju.

"Naravno da titule nameću velika očekiva, što je potpuno logično. Ne samo mi, već i naši navijači, nadamo se mnogo čemu. Naša misija je da budemo na tom nivou i daćemo sve od sebe da nastavimo istim tempom", zaključio je Silva.

"Desetka" evropskih prvaka protiv Azerbejdžana je igrao uz desnu aut-liju, sa klupskim saigračem Žoaom Kanselom iza sebe. Za duel sa Srbijom to bi moglo da se promeni, odnosno da mu partner bude Sedrik Soareš iz Arsenala.

"I sa njim sam igrao mnogo puta. Dobro sam upoznat sa bilo kojim igračem u reprezentaciji koji može da pokriva tu poziciju. Svejedno mi je sa kim ću igrati... Naravno, sa Kanselom sam igrao sedam godina u Benfiki, a sada smo saigrači u Mančester sitiju, tako da se odlično poznajemo. Ali znam dobro i Sedrika i Nelsona Semeda i Rikarda Pereiru, sa svima njima igram već godinama i zaista mi je svejedno", istakao je Silva odgovarajući na pitanje portugalskog novinara.



tagovi

Bernardo SilvaPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara