Stojković: Nije pretnja, ali nema šta da se krije - napašćemo Portugaliju!

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.03.21. | 14:42

“Učinićemo sve da im otežamo posao”, podvlači Piksi

Kada bi Dragan Stojković uspeo da polovinu svoje otresitosti i samopouzdanja prenese na srpske fudbalere, Orlovi bi postali jedna od boljih ekipa na kontinentu.

Dolazi evropski prvak, šampion Lige nacija, tim koji je u stvari jato svetskih zvezda. A, Piksi “mrtav hladan” poručuje: Idemo da pobedimo, napašćemo Portugaliju!

Izabrane vesti

Po rejtingu Srbija nije tim koji može da računa na sigurne bodove protiv Portugalije, uostalom, Navigatori su mim iščupali uši pre godinu i po dana na istom stadionu (4:2), ali to novog selektora nimalo ne zanima. On veruje u sebe, veruje u igrače i veruje da će, ako ništa drugo, rival morati žestoko da se pomuči sutra uveče (20.45) da bi došao do bodova.

Ako to nekog zadovoljava, neka bude da ulogu favorita prepuštam Portugaliji. Mi cenimo, poštujemo što su evropski prvaci. A, mi ćemo delovati na terenu kao tim, zajedno ćemo napadati i braniti se. Ali, jedna od stvari koju mogu ljudi da očekuju od nas je da napadnemo Portugaliju, to sam rekao mnogo puta. Nema šta da se krije. Nema tajni. To igrači odlično znaju”, poručio je Stojković na konferenciji za novinare.

Na podsećanje da je naša reprezentacija poslednji put pobedila Portugalce 1984. i to kada je on postigao pobedonosn gol, Stojković je rekao:

To je lepa uspomena, ali nema nikakve veze sa današnjim stvarima i sutrašnjom utakmicom. Mi ćemo učiniti sve da pokušamo da srušimo evropskog prvaka. U utakmicu ćemo ući hrabro, to nije nikakva pretnja, nego opredelenje na kojem insistiram kod igrača. Da li smo bolji od njih ili nismo, videćemo sutra. Da će im biti lako protiv nas, sigurno neće. Učinićemo sve i da im otežamo posao i da ih pobedimo”.

(4,40) Srbija (3,50) Portugalija (1,85)

Poslednja dva puta kada je gostovala u Beogradu Portugalija je odnela po tri boda. Piksi je dobro odgledao meč od pre godinu i po dana i video gde je Srbija omanula.

Tačno je da smo poslednja dva susreta kod kuće izgubili od Portugalije i verujem da ćemo uspeti da prekinemo tu tradiciju. Neće biti lako, jer su oni možda i najbolja ekipa u Evropi. Što se tiče prethodne utakmice, nije bilo dobro to što im poklonili nekoliko golova, sudarali se po terenu, na jeftin način im podarili pobedu. Oni jesu odigrali odlično drugo poluvreme, stajali smo daleko od njih, pogotovo je blistao Bernardo Silva, koji je možda i najbolji njihov igrač. Moraćemo da budemo pažljiviji, pametniji nego tada, da nam se ne ponove takve greške”.

Najavio je selektor Srbije i brojne promene u startnoj postavi, ali nije želeo da otkrije ko će biti u njoj.

“Bez obzira na protivnika, mi ćemo se fokusirati na našu igru, taktiku, sistem, da vidimo šta možemo da uradimo. Sastav ne mogu da vam kažem, ali će biti drugačiji u odnosu na Irsku”.

Pošto su i Vlahović i Mitrović bili strelci protiv Irske, novinarska konstatacija je bila da će Piksi sada biti na slatkim mukama ko će zaigrati protiv Portugalije, a on je na to imao spreman odgovor:

Nisam ja ni na kakvim mukama, ja uživam u ovom poslu! Ta kreativnost me ispunjava i motiviše da nastavim da radim, da stvaram ideje koje želim da prenesem na igrače. Ko će od njih zaigrati ili možda obojica ili možda nijedan, to ćemo tek videti. Nije fer da sad pričam o tome, to ne radi nijedan trener, iako nemam šta da krijem. Neka to ostane između nas u ekipi. Biće to, u svakom slučaju, sastav koji će dobro izgledati na terenu i koji će dati sve od sebe, jer nema veće motivacije nego kada igrate protiv šampiona Evrope. Biće to dan lepote fudbala, jer ćemo sigurno i mi i oni izgledati drugačije nego pre dva dana”.

 Dobra vest je što je Srbija kvalifikacije počela pobedom nad Irskom (3:2), što planira napad na Portugaliju, ali kako god da se taj meč završi, to neće biti kraj trke, ističe Piksi.

Naravno da je važno što smo kvalifikacije počeli pobedom, sa psihiloške strane to donosi mir. Ali, uveliko smo okrenuti narednom rivalu, a to će biti potpuno drugačija utakmica. Opet, ovo nije ključni meč. Ne mislim da je presudan. Ima još mnogo da se igra u grupi do kraja”.

Osvrnuo se selektor Srbije i na kvalitete Portugalije.

Za mnoge su najjača ekipa u Evropi i delim to mišljenje. Imaju fantastičan individualni kvalitet, deluju sjajno kao tim, dobar su spoj mladosti i iskustva. Njihov trener Santoš je jedan od najiskunijih na svetu i vodi ekipu maestralno. Da neko pogrešno ne pomisli, mi se nećemo predati, već gledamo utakmicu kao veliki izazov i verujem da sa ovim znanjem i kvalitetom i te kako možemo da im pariramo. Ne pada nam na pamet da se branimo, da čekamo da nam nešto padne s neba. Pokušaćemo da našim snagama napravimo takvu igru da otežamo Portugaliji. Očekujem otvoren fajt”, podvukao je Dragan Stojković.

Sve je, dakle, spremno. Srbija je stala u gard i čeka da ukrsti pesnice sa prvakom Evrope. Hrabro, pa šta bude.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara