Slavlje Portugalaca (©Reuters)
Slavlje Portugalaca (©Reuters)

Portugalci se prvi put nisu mučili: Jedan Silva prvi put, drugi Silva deseti! Brunov ples u Bakuu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 19:56

Navigatori ubedljivi protiv Azerbejdžana – 3:0

Prvi put bez problema. Lako, brzo, ubedljivo. Tako je izgledao Portugal protiv Azerbejdžana, iz Bakua se vraća sa tri boda i isto toliko golova u meču kojim je potvrdio da ima dovoljno resursa za plasman na Prvenstvo sveta u Kataru. Čak i bez Kristijana Ronalda. Tim Fernanda Santosa slavio je 3:0 i vratio se na čelo kvalifikacione Grupe A makar dok Srbija ne završi gostovanje u Dablinu.

U prethodna četiri kola nijednom Navigatori nisu lako osvajali bodove. Protiv Azera na svom terenu slavili su autogolom golmana, sa Orlovima su remizirali u Beogradu, iako su imali dva pogotka viška, Luksemburg ih je mučio u prvom delu, Irci vodili sve do završnice kad se ukazao Ronaldo. A ispostavilo se da je najbolji meč Portugal odigrao bez prve zvezde, suspendovane usled žutog kartona zarađenog pre nekoliko dana.

Izabrane vesti

Sve je u Bakuu bilo gotovo za pola sata. U režiji dvojice Silvi. Bernardo je na vrlo efektan način završio akciju započetu sjajnim dodavanjem Bruna Fernandeša u 26. minutu, što je asu Mančester Sitija bio prvi gol u mundijalskim kvalifikacijama ikada (dosad je imao četiri asistencije). Odmah zatim je Andre na spuštenu loptu Dioga Žote, posle još jednog ubacivanja Bruna Fernandeša (ceo meč plesao terenom) pokazao koliko je učinkovit u ovom takmičenju. Novi špic Lajpciga je postigao deseti gol u 13. susretu kvalifikacija za najvažniju fudbalsku smotru na planeti.

Upravo je Andre Silva zaigrao na poziciji „devetke“ umesto Ronalda, Žoao Mutinjo je zamenio Rafu Silvu na mestu krila, Bernardo otišao na suprotnu stranu i to je dosta dobro funkcionisalo. Sve vreme gosti su kontrolisali dešavanja na terenu, pretili na različite načine, a nisu dozvolili selekciji Đanija de Bjazija nijednom da puca na gol Ruija Patrisija.

Tačku na uverljivo izdanje doskorašnjeg prvaka Evrope na dalekom gostovanju stavio je Diogo Žota. Jednom možete da pogađate kako. Glavom!

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 6. KOLO

GRUPA A

Utorak

Azerbejdžan – Portugal 0:3 (0:2)

/Bernardo Silva 26, Andre Silva 31, Žota 75/

20.45: (4,00) Republika Irska (3,20) Srbija (2,05)



tagovi

kvalifikacije za prvenstvo svetaKvalifikacije za Mundijal 2022Andre SilvaBernardo SilvaDiogo Žotareprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara