Mirčea Lučesku (©Reuters)
Mirčea Lučesku (©Reuters)

Posle 12 godina u Šahtjoru - Mirčea Lučesku trener Dinama

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 13:41

Ugovor je potpisan na dve sezone

Bomba je odjeknula u Ukrajini. Mirčea Lučesku, legendar Šahtjora iz Donjecka, novi je trener najljućeg rivala Dinama iz Kijeva. Ugovor je potpisan na dve godine, sa opcijom produžetka na još 12 meseci. Informacija koja deluje poptuno neverovatno, bar za one koji poznaju lik i delo 74-godišnjeg Rumuna, odnosno ono što je napravio za 12 godina u Donjecku.

Uživao je rumunski trener interesovanje brojnih klubova, ali dva Dinama su prednjačila u interesovanju i inicijativi. Na kraju je zagrebački ostao kratke ruke, a kijevski sa godišnjom platom od 3.000.000 evra ubedio “Il Lučea“ da napravi korak koji oni koji su ga više od decenije gledali kao Boga teško da će moći da mu oproste.

Izabrane vesti

"Nedostajala mi je Ukrajina. Želeo sam da se vratim u zemlju u kojoj sam imao mnogo uspeha. Nadam se da će u klubu iti zadovoljni mojim radom i rezultatima. Zahvalan sam na ogromnom poverenju koje mi je ukazao predsednik Surkis, kao i navijači. Došao sam u klub sa sjajnom tradicijom“, bile su prve reči Lučeskua po potpisivanju ugovora i dolasku u novu sredinu.

Šahtjor je četvorostruki uzastopni šampion i u Dinamu se nadaju da će već od naredne sezone trofeje početi da im donosi čovek koji im ih je godinama oduzimao sedeći da klupi tima iz Donjecka. U periodu od 2004. do 2016. godine Lučesku je omogućio Šahtjoru osam titula prvaka države (Dinamo je osvojio četiri), pet kupova, sedam superkova i trofej u kupu Uefa 2009. Vodio je 11 klubova tokom karijere, od zvučnijih Inter, Galatasaraj, Bešiktaš i Zenit, ali nigde i nikada nije toliko dominirao kao sa “Rudarima iz Donjecka“.

Vlasnik kijevskog Dinama Igor Surkis je lično kontaktirao Lučeskua predočivši mu nameru da upravo on bude novi šef stručnog štaba. Mediji u Rumuniji pišu kako su odnosi Lučeskua i vlasnika Šahtjora Rinata Ahmetova vrlo jaki i da Lučesku iz velikog poštovanja ne bi išao iza leđa dugogodišnjeg poslodavca, već da bi ga obavestio o odluci da kaže “da”, arhineprijatelju. Za sada nema potvrde da se nešto slično dogodilo. Možda naredni dani donesu nove detalje i odgovore. Jer ovo je transfer o kojem će se pričati.


tagovi

Mirčea LučeskuDinamo Kijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara