Timo Verner (AFP)
Timo Verner (AFP)

Posle Lukakua i Verner se vraća kući: Nemac prihvata duplo manje para u Lajpcigu

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.07.22. | 00:58

Trenutno zarađuje oko 10.000.000 evra neto na Stamford Bridžu

Činjenica da Timo Verner nije doputovao u Italiju sa Čelsijem, a samim tim i propustio poslednju kontrolnu utakmicu pred početak Premijer lige u kojoje je Tomas Tuhel izveo postavu koju će verovatno reprizirati 6. avgusta na premijeri domaćeg prvestva, dosta je indikativna. Naročito jer je tokom trajanja drugog dela meča londonskih Plavaca i Udinezea nemački Bild lansirao vest da Red Bul Lajpcig radi na vraćanju nemačkog napadača, onog što je pre dve godine prodao Čelsiju za 53.000.000 evra.

Lenjim govorom tela u nedavnom (ne)prijateljskom debaklu od Arsenala Verner je razjario i navijače i saigrače, počelo je sve glasnije da se priča da bi mogao da krene stopama Romelua Lukakua, a da uprava Čelsija ne bi imala nikakav problem da se rastane sa čovekom koji je na 89 nastupa za klub postigao tek 23 gola, pokazao je potez kada su ga nudili Juventusu kako bi smanjili cenu Matijsa De Lihta. U svakom slučaju, Verner je za dve godine na Stamford Bridžu postao golgeter bez samopouzdnaja, čovek koji ne postiže golove iz situacija iz kojih je teže promašiti nego zatresti mrežu, a Tomas Tuhel nagovestio da će u sezonu pre sa Kaijem Havercom na poziciji devetke.

Izabrane vesti

Dakle, Čelsi je na pragu da se u mesec dana ratosilja dvojice napadača koje je u poslednja dva letnja prelazna roka pre aktuelnog platio 166.000.000 evra! Lukaku je otišao na suvu pozajmicu koju je Inter platio samo 8.000.000 evra, a Čelsi, uvidevši da ga je dao u bescenje ne želi da ponovi istu grešku. Problem za Lajpcig mogla bi da predstavlja činjenica da Čelsi zahteva plaćenu i nimalo jeftinu pozajmicu, odnosno visoku klauzulu o potencijalnom otkupu.

Sa odlaskom Vernera, Plavci bi bili u ozbiljnom deficitu sa špic igračima, ali bi uljučujući i Lukakua uštedeli oko 35.000.000 evra na plate, te napravili ozbiljan manevarski prostor da do kraja prelaznog roka angažuju klasičnu devetku.

U isto Vreme, Juventus kojem je nedavno nuđen Verner počeo je da razmišlja o Nemcu, Njukasl takođe, ali za sada su Bikovi ubedljivo najkonkretniji. Pregovore vodi gazda Oliver Minclaf u trenutnom nedostatku pozicije sportskog direktora. I svestan je nekadašnji Vernerov poslodavac da reprezentativac Nemačke želi da se vrati na Red Bul arenu i da je čak spreman da prihvati razanje plate za celih 50 posto. Trenutno zarađuje preko 16.000.000 bruto, odnosno nekih desetak neto. Ali očigledno ne smatra to velikom žrtvom, jer bi u perspektivi mogla da mu donese golgetersko vaskrsnuće i bitnu ulogu kod selektora Hansija Flika na predstojećem Mundijalu u Kataru.

Čitava priča događa se u danu kada je Lajpcig angažovao Davida Rauma, jednog od najboljih bekova Bundeslige i sa 25.500.000 evra obeštećenja (bez bonusa, iako je prva informacija bila 30.000.000 sa bonusima) probio klupski rekord. Sada je red na drugog kapitalca i čoveka koji je na 158 mečeva za Lajpcig postigao 93 i namestio 40 golova. Čelsijevi zahtevi neće biti šala, ali bundesligaš je prodajama Tajlera Adamsa, Hvanga, Brajana Brobija, Nordija Mukijelea i Erika Martela već zaradio blizu 67.000.000 ovog leta.


tagovi

Timo VernerČelsiRed Bul Lajpcig

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara