Poslednja vest: Rodić hteo da igra, Stanković nije želeo da rizikuje

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 15:11

Marko Gobeljić na levoj strani

Tinjala je nada i posle sinoćnjeg treninga, ali je definitivno stavljena tačka na mogućnost da standardni levi bek Crvene zvezde Milan Rodić zauzme mesto u startnoj postavi na večerašnjem meču protiv Genta. Posle utakmice u Zinhajmu potencijalni reprezentativac Srbije je vukao povredu zadnje lože, ruptura od 14 milimetara dala je jasan nagoveštaj da neće moći da pomogne saigračima u jednom od najvažnijih duela ove jeseni...

Situacija se popravila u poslednja 24 sata, ožiljak se smanjio, ali na Marakani su doneli razumnu odluku. Mesto kraj leve aut linije zauzeće Marko Gobeljić, dok će Milan Rodić kroz mirovanje tokom reprezentativne pauze dobiti mogućnost da se osveži. I punom snagom krene ka finišu jesenje sezone.

Izabrane vesti

Prema saznanjima MOZZART Sporta Milan Rodić je i večeras želeo da stisne zube, čak je i u neposrednom kontaktu sa Dejanom Stankovićem izrazio želju da igra protiv Genta. Dugo je vagao mladi stručnjak, svestan da Milan Rodić ima ozbiljan značaj za izgled i čvrstinu poslednjeg reda srpskog šampiona. Na kraju je prelomio i doneo očekivanu odluku. Bilo bi suviše riskantno početi meč sa Rodićem i potencijalno provocirati težu povredu.

Večerašnji meč jeste važan, ali Dejan Stanković je svestan da će se poredak u Zvezdinoj grupi lomiti u drugoj polovini novembra i početkom decembra. Odlučio je da sačuva Rodića za taj period, posebno što crveno-bele 21. novembra očekuje gostovanje u Novom Pazaru.

Pre ožiljka sa ložom, Milan Rodić je kuburio sa povredom primicača. Međutim, svestan da nema adkevatnu konkurenciju na levom beku igrao je i preko granice bola.

Rodićevo mesto popuniće Marko Gobeljić. Ništa novo kada je u pitanju život i rad rođenog Kraljevčanina. Na kontra strani Marko Gobeljić je odigrao neke od najboljih partija u životu. Na Emirejtsu je bio defanzivno perfektan kada je sačuvao Džeka Vilšira, dok je kao levi bek postigao jedan od najefektnijih golova za Zvezdu u poslednjih nekoliko sezona. Bilo je to u septembru 2018. godine kada je udarcem sa 30 metara pocepao mrežu Napretka.


tagovi

Milan RodićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara