Živković i Filip Stevanović (© Star sport)
Živković i Filip Stevanović (© Star sport)

Potpisano: Marko Živković prvo pojačanje Partizana

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.01.21. | 11:38

Ugovor na dve i po godine

Nova godina, novo lice. Ili, staro, zavisi ko kako gleda. Tek, Partizan je angažovao prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku u liku Marka Živkovića.

Doskorašnji prvotimac Voždovca potpisao je ugovor do juna 2023. i na taj način se vratio u klub koji ga je i lansirao u seniorski fudbal, pošto je rođeni Smederevac godinu dana već igrao za crno-bele, u vreme mandata Vuka Rašovića, iako ga je iz Teleoptika prekomandovao Vladimir Vermezović.

Izabrane vesti

Živković će se u petak jutro pojaviti na prozivci u Sportskom centru „Zemunelo“ na početku priprema za prolećni deo sezone, a putovaće sa ekipom u Tursku, gde će izabranici Aleksandra Stanojevića od 14. do 29. januara brusiti formu za naredne izazove.

Potreba za angažmanom novog desnog beka u Partizanu ukazala se pošto je u drugoj polovini 2020, posle prodaje Nemanje Miletića u Saudijsku Arabiju, Aleksandar Miljković bio jedina opcija na toj poziciji. Silom prilika ponekad je uskakao Aleksandar Lutovac, na kraju i Maki Banjak, međutim, kako je bivši kapiten Rada ipak krilni vezista, a Kamerunac štoper, uprava je reagovala i dovela klasičnog beka. S tim što je Miljković bolji u defanzivi, Živković u napadačkim akcijama, pa će stručni štab imati mogućnost da kombinuje, baš kao i na suprotnom kraju terena, birajući, zavisno od rivala, između Sloobodana Uroševića i Ivana Obradovića.

Živković je u prvom delu sezone odigrao svaki minut na 19 utakmica Superlige, dao je dva gola i upisao tri asistencije, što pokazuje da je napadački orijentisan, a crno-belima se naročito dopalo kako je obavio zadatke u međusobnom duelu na krovu Tržnog centra „Stadion“ sredinom decembra.

Između dva mandata u Partizanu, Marko Živković (26 godina, 173 centimetra) igrao je za Vojvodinu, litvansku Suduvu, Dunajsku Stredu iz Slovačke, te Radnički iz Niša, da bi pre godinu dana sa Čaira stigao u Zaplanjsku.

A odatle se samo spustio do Humske.


tagovi

FK PartizanMarko Živković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara