Potpisao štoper, stiže špic... Nica se bliži potrošenoj “stotki” miliona evra u ovoj sezoni!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 21:46

Pojačanja se nižu na Rivijeri

Nica je prošlog leta potrošila preko 70.000.000 evra na pojačanja, a rezultati su bili daleko ispod očekivanih. Na sredini sezone je smenjen trener Lusijan Favr i na njegovo mesto je došao Didije Digard.

A klub sa Rivijere se sada trudi da novom tremeru obezbedi pojačanja sa kojima će izboriti Evropu. Prva januarska akvizicija je večeras i zvanično potvrđena. Ugovor do 2027. je večeras sa Nicom potpisao Jusuf Endajišimije. Štoper iz Burundija, ima 24 godine, a kupljen je od Bašakšehira za 11.000.000 evra i bonuse. U Turskoj je igrajući za Malatiju i Bašakšehir ptoveo dve i po sezone i to mu je bilo dovoljno da privuče pažnju iz Francuske. Prvi je interesovanje pokazao Lans ali je Nica bila ubedljivija i konkretnija u pregovorima. Prednost reprezentativca Burundija je što pored štoperske, može da odigra i ulogu zadnjeg veznog.

Izabrane vesti

A Nica priprema još veće pojačanje na poziciji centarfora. Sledeća meta je nigerijski napadač Terem Mofi koji je u Lorijanu postao jedno od otkrića sezone i zaludeo gomilu klubova među kojima je i Nica. Vest Hem, Sautempton, Marselj… Svi oni pokušavaju da dovedu Mofija, ali on želi samo u Nicu sa kojom se dgovorio još krajem decembra.

Vest Hemove i Sautemptonove ponude su u Lorijanu već odbijene ali je prihvaćena Marseljova koja uključuje novac i Bambu Dijenga i koja je ukupne vrednosti oko 24.000.000 evra. Međutim, igrač ne prihvata selidbu na Velodorom i želi u redove lokalnog rivala.

Nica već nedeljama pokušava da ga dovede, slala je četiri ponude Lorijanu i sve četiri su odbijene. Sada je spremila i petu koja glasi: 20.000.000 evra fiksno plus 3.000.000 kroz bonuse. Lorijan je na početku pregovora isticao cenu od 30.000.000 evra ali sudeći prema dgovoru sa Marseljom je spreman na korekciju zahteva i mogao bi da prihvati novu ponudu Nice koja je otprilike u rangu Marseljove.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Terem MofiJusuf Endajišimije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara