Samed Baždar (© MN Press)
Samed Baždar (© MN Press)

Potvrda Sameda Baždara: Da, Juventus je za mene nudio 1.000.000 evra! Srećom, Partizan je odbio

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 11:07

„Nisam ni ja bio za taj transfer“, kaže talentovani napadač

Pre šest dana ušao je u svet odraslih, a već razmišlja kao mator. Iako je tokom priprema u Turskoj proslavio tek 18. rođendan, Samed Baždar deluje zrelije u odnosu na godine, što potvrđuje delima.

Kakva će mu biti karijera tek ćemo da vidimo. Kakvi su mu stavovi, to je za – aplauz.

Izabrane vesti

Mladi napadač Partizana prošlog leta je imao na stolu ponudu Juventusa i zahvalan je rukovodiocima crno-belih što je nisu prihvatili, jer bi to verovatno značilo kaljenje u Primaveri i(li) nekom niželigašu, a u periodu kad je potrebno da fudbalski raste deluje da bi odlazak u tabor takvog velikana značio i tumaranje sa neizvesnim završetkom. Zato i sam momak iz Novog Pazara, pozdravlja odluku rukovodilaca da odbiju ponudu Stare dame, o kojoj je još u završnici prethodne sezone pisao Mozzart Sport.

Istina. Skauti Juventusa zapazili su me i Partizanu u maju prošle godine poslali zvaničnu ponudu od 1.000.000 evra, bar sam tako načuo. Bio sam najbolji strelac sa sa oko 40 golova i igrač kadetske selekcije, a već sam bio potpisao za crno-bele do 2024. Na sreću klub je odbio. Na sreću, jer ni ja nisam bio za taj transfer“, pojasnio je Baždar u razgovoru za Alo tokom boravka Parnog valjka na pripremama u Turskoj.

Crno-beli su uvereni da za svog bisera mogu da dobiju u budućnosti znatno više novca, a sam Samed da nema potrebe da žuri, jer je na desetinama primera mogao da se uveri kako se mladi igrači opeku jureći za inostranim novcem, a ne pravilim razvojem karijere.

Nisam iz te priče. Moj cilj je da stasam u Partizanu, odužim mu se za ukazanu šansu, tek onda kao zreo igrač odem preko granice“.

U ovom trenutku, Samed Baždar kraj svog imena ima samo dve zvanične utakmice za prvi tim. Pred kraj prethodnog prvenstva protiv Voždovca u Humskoj i početkom aktuelnog na gostovanju u Novom Pazaru. Priželjkuje da tokom proleća češće dobija šansu, poput godinu dana mlađeg Marka Milovanovića, koji se pogocima pred kraj 2021, kao i tokom drila u Beleku, nametnu stručnom štabu.

Mislim da je razvojni put dobar, pravi. Sve ide svojim tokom i da ću tek dobiti minutažu u prvom timu i pravilno se razvijati, a onda verujem da ni ponude neće izostati“, dodao je talentovani špic crno-belih.


tagovi

Samed BaždarJuventusFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara