Fudbaleri Spartaka (©Star sport)
Fudbaleri Spartaka (©Star sport)

Pravi ispit za Spartak, Čuka iz keca, Radniku dosta bod

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.08.20. | 12:46

Tri interesantne utakmice danas u Superligi

Tri uzastopne pobede i poraz od Crvene zvezde u meču koji je samo potvrdio koliko je Spartak pripremljen ušao u novu sezonu. Tek u petom kolu ćemo ipak dobiti pravi odgovor na pitanje šta bi mogle da budu ambicije Subotičana u ovoj takmičarskoj godini, jer ako je bilo jasno da izabranici Vladimira Gaćinovića neće napasti titulu, večerašnji duel s Radničkim bi mogao da pokaže da li će se baciti u borbu za izlazak na evropsku scenu (19.00).

Radnički, doduše, bar na početku sezone, ne izgleda kao tim koji bi mogao da sezonu završi ispred Vojvodine, TSC-a ili Čukaričkog, ali tek će se sastavi menjati. Navikli su nas superligaši na to. A čak i sada, Nišlije predstavljaju onog rivala koga moraš da savladaš da bi uopšte stekao pravo da zapretiš većima. Dakle, ako Spartak misli da zaista vredi, sad je vreme da se isprsi.

Izabrane vesti

"Očekuje nas utakmica protiv starog rivala i direktnog konkurenta u borbi za plasman. Imamo negativna iskustva, jer obično posle duela sa Crvenom zvezdom u sledećem kolu imamo problema sa igrom. Potrudićemo se da ovaj put to prevaziđemo i da nam to bude dodatni motiv. Dolazi nam u goste ekipa koja je dugi niz godina u vrhu srpskog fudbala. Izuzetno su agresivni i znaju da igraju na rezultat. Znamo čime raspolažemo, svesni smo težine zadatka i ne sme nam se dozvoliti da odigramo onako loše prvo poluvreme kao protiv Metalca. Imaćemo sve igrače na raspolaganju, vraća nam se i Denković", istakao je kormilar Golubova Vladimir Gaćinović.

Velika drama ne očekuje se na Banovom brdu. Čukarički je dobio sva četiri okršaja sa OFK Bačkom na domaćem terenu i to uz gol-razliku 11:0. I forma je na strani domaćih, jer je tim Aleksandra Veselinovića odlično startovao u novoj sezoni. Posle četiri kola belo-crni su na drugom mestu superligaške tabele, sa 10 osvojenih bodova. Čuka je ujedno i jedan od najefikasnijih timova u dosadašnjem delu šampionata sa 13 postignutih golova. U svom domu, na Banovom brdu, Čuka je ostvarila dve ubedljive pobede protiv Inđije i Rada. U oba slučaja Brđani su slavili sa po 3:0, a interesantno je da su i na sva četiri ovosezonska meča imali prednost na poluvremenu.

Bačka ne može da se pohvali idiličnim rezultatima. Novajlija u Superligi još čeka na trijumf, pošto je u dosadašnje četiri runde po dva puta remizirao i bivao poražen. Ipak, dva vezana remija sa Proleterom u Novom Sadu, odnosno sa TSC-om u proteklom kolu kod kuće, fudbaleri Bačke nalaze se u boljem raspoloženju.

Istovremeno, od 19.00, u Ivanjici se sartaju Javor Matis i Radnik. Osokoljeni bodovima sa teškog gostovanja u Novom Pazaru, izabranici Igora Bondžulića dočekuju surdulički Radnik u 5. kolu prvenstva. Zanimljivo, radi se o jedinoj ekipi kojoj tim iz Ivanjice nije uspeo da zatrese mrežu u protekloj sezoni.

"Čeka nas najteža utakmica do sada, ne računajući Partizan. Radnik je zaslužio da ima makar četiri boda više u prvih nekoliko kola. Protiv Mladosti su primili golove u nadoknadi vremena, iako su vodili sa 2:1 i imali tri boda u džepu. Takođe, od Napretka su primili gol u nadoknadi i izgubili. Protiv Partizana su odigrali dobru utakmicu, bili u prvom poluvremenu bliži golu, opasniji. Zbog toga moramo biti oprezni, jer nam dolazi takmičarska ekipa, koja igra dobro i na gostujućim terenima i ima možda i najbolju kontru od svih ekipa u ligi", ocenio je Bondžulić.

Dve utakmice u gostima pred Radnikom su u narednih nedelju dana. Na prvom gostovanju tim iz Surdulice snage će odmeriti sa Javorom. Uvek neugodno gostovanje na stadionu kraj Moravice mnogim superligašima, ekipi koja se trenutno nalazi na 10. poziciji tabele Superlige, sa osvojenih šest bodova iz četiri kola, od toga tri na svom terenu.

Idemo jako čvrstoj i jako organizovanoj ekipi koja zna šta hoće. Na teškim ćemo biti mukama u Ivanjici, imaju jake defanzivce, igraju čvrsto, tvrdo, imaju vhunske prekide. Mi sa druge strane moramo odgovoriti agresivno i u toku cele utakmice moramo držati nivo koncentracije jer nas je to koštalo mnogih bodova. U ovakvoj situaciji i bod bi bio nešto što bi moglo da nas vrati na dobar put“, istakao je Simo Krunić, kormilar Radnika.


tagovi

SuperligaČukaričkiSpartak SuboticaRadnikRadnik SurdulicaJavorRadnički NišBačka Bačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara