Fudbaleri Defense (©Reuters)
Fudbaleri Defense (©Reuters)

Pre dve godine osvojili Kopa Sudamerikanu, a sada im preti ispadanje već u grupi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 03:25

Defensa nije uspela ni do boda u Gojaniji

Na sve ili ništa išli su fudbaleri Defense i Hustisije protiv Atletiko Gojaniensea i - nisu uspeli. Domaćin je slavio 3:2, pa dva kola pre kraja grupne faze Kopa Sudamerikane pobednik tog takmičenja iz 2020. godine ima velikih šest bodova zaostatka.

I to Argentinci ne zaostaju samo za brazilskim rivalom, već i za ekvadorskim LDU Kitom, koji je kao gost savladao čileansku Antofagastu 2:1 za, takođe, šest bodova više od Defense.

Izabrane vesti

Manje od sat vremena trebalo je fudbalerima Atletika da stignu do 3:0 pred svojim navijačima i najave krah gostiju, koje sada samo teorija čuva u trci za prvom pozicijom, jedinom koja donosi prolaz u osminu finala.

Posle tri uzastopna poraza ekipa koju je do najvećeg uspeha u istoriji kluba kao trener vodio čuveni Ernan Krespo teško da ima čemu da se nada. Sada će moći da se posveti isključivo obavezama u domaćem šampionatu, gde se bori za prolaz u četvrtfinale argentinskog prvenstva.

S druge strane, Atletiko je upisao prvu pobedu posle pet mečeva u svim takmičenjima i ambiciozno ulazi u poslednja dva kola, koja će odlučivati da li će Brazilci ili pomenuti LDU iz Ekvadora nastaviti takmičenje.

Strelci za domaćine bili su Marlon Freitas iz penala u 18. minutu, Šajlon u 46. i golman gostiju Ezekel Unsain u 54, kada se lopta posle odbrane uz pomoć prečke od njegove zadnjice odbila u gol. Za Defensu su pogodili Augustin Fontana u 64. i Lukas Albertengo u 86. minutu.


KOPA SUDAMERIKANA - 4. KOLO

GRUPA F

Četvrtak

Atletiko GO - Defensa i Hustisija 3:2 (1:0)

/Freitas 18 pen, Šajlon 46, Unsain ag 54 - Fontana 64, Albertengo 84/

Antofagasta - LDU Kito 2:1 (1:0)

/M. Lopez 18, Ahumada 73 - Anhulo 52, A. Lopez 67/



tagovi

Kopa SudamerikanaDefensa i HustisijaAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara