FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Pre sedam dana ostvarili snove, sad stigli i da okrnje mrskog rivala u borbi za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 01:48

Novi južnoamerički šampion ostao neporažen u brazilskom klasiku, Flamengu značajno smanjene šanse za šampionski pehar

Generacije navijača Fluminensea sanjale su o tome da njihov voljeni klub podigne trofej u Kopa Libertadoresu. U 121 godine dugoj istoriji kluba, obeleženoj brojnim usponima i padovima, nije se dogodio tako srećan trenutak kao prethodne sedmice, kada je na čuvenoj Marakani u Rio De Žaneiru, Fluzao savladao Boku Juniors i podigao prvi pehar u najznačajnijem južnoameričkom klupskom takmičenju.

Samo sedam dana kasnije na istom stadionu ekipa Fernanda Diniza gostovala je najvećem rivalu Flamengu u duelu 34. kola brazilske lige i uspela da osvoji bod 1:1. Neće on mnogo doneti samom Fluminenseu, koliko će odneti Flamengu. Nakon remija u derbiju, Rubro-negro uvećao je zaostatak za liderom Palmeirasom na pet bodova, pošto je Verdao ubedljivo slavio protiv Internasionala 3:0. Na ruku Titeovih izabranika ide činjenica da su odigrali meč manje.

Izabrane vesti

Dočekao je "Fla" okršaj s mrskim protivnikom u slavljeničkoj atmosferi. Iako je već ostao bez šansi za domaću titulu, želeo je da dolije još ulja na vatru Flamengu, tako što će mu naneti udarac u borbi za pehar u Seriji A. Pokušavao je Mengao da spreči takva stremljenja Fluminensea ofanzivnom igrom od starta. Napadao je, bio konkretniji u prvom poluvremenu i došao do vođstva tek u poslednjim njegovim trenucima. Urugvajac De Araskaeta primio je loptu od Erika Pulgara na ivici peterca, driblingom izbacio Nina i rutinski matirao 43-godišnjeg Fabija.

Nije Fluminense bio preterano opasan punih sat vremena igre, a onda je čuven Dinizov "anarhični" fudbal urodio plodom u 63. minutu. Kolumbijac Joni Gonzales našao se sam na drugoj stativi, odlično reagovao na nabačenu loptu glavom sunarodnika Džona Arijasa i savladao Argentinca Agustina Rosija.

Čini se da Titeovi puleni čak nisu ni pokazali prevelike ambicije da napadnu protivnika u poslednjih dvadesetak minuta u strahu da ostanu bez ijednog boda pred svojom publikom. Sukobi između igrača standard su za duel Fla-Flu, a oni su se i ovog puta dogodili u poslednjim minutima. Najdeblji kraj izvukli su "Gabigol" i Nino, pošto im je renomirani arbitar Vilton Sampajo dodelio po crveni karton.

Pet kola pre kraja Flamengo zaostaje pet bodova za liderom Palmeirasom, a kako su svi timovi u prvih pet na tabeli jako blizu jedan drugom, mogli bi crveno-crni potencijalno da izvise i za plasman u Libertadores (idu prva četiri). Fluminense to ima gde god da završi u prvenstvu budući da je šampion kontinenta.

34. kolo - Serija A

Subota

Koritiba - Kruzeiro 1:0

/Robson 90+1/

Flamengo - Fluminense 1:1

/De Araskaeta 45+2 - Gonzales 63/

Palmeiras - Internasional 3:0

/Ze Rafael 38, Endrik 59, Roni 88/

Nedelja

20:00 Bragantino(1,75) (3,60) Botafogo (4,90)

20:00 Gremio - Korintijans

22:30 Vasko Da Gama - Amerika Mineiro

22:30 Santos - Sao Paulo

22:30 Atletiko Mineiro - Gojas

22:30 Baija - Atletiko Paranaense

22:30 Kujaba - Fortaleza



tagovi

Brazil 1FlamengoFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara