Predrag Rajković za MOZZART: Kad sam došao u Rems rekao sam im da želim da igramo Evropu, ne odustajem od tog cilja

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.10.19. | 08:02

Golman srpske reprezentacije o odličnim igrama u Francuskoj

Posle bravura u pohodu na evropsko zlato 2013. i svetsku krunu 2015. o Predragu Rajkoviću govorilo se kao o najtalentovanijem golmanu Evropu. Sudbina je ipak htela da karijeru umesto u nekoj od liga petice nastavi u Makabiju iz Tel Aviva, velikom klubu, ali u izraelskim uslovima. A Izrael je, ruku na srce, ipak fudbalska provincija. I usledile su godine u kojima se sve manje govorilo o Rajkovićevim bravurama, iako ih je bilo i u Tel Avivu. Njegovo ime je ipak nestalo iz svih izbora za najtalentovanije golmane na Starom kontinentu.

Sve dok se ovog leta Rajković nije na opšte iznenađenje vratio u Rems i ponovo naterao svetske mediji ga primete. Golman srpske reprezentacije je na 11 utakmici u Ligi 1 protivnicima dozvolio samo četiri gola što ga čini najpouzdanijim u Francuskoj. Rajković ipak ne želi da previše priča o sebi, zasluge deli sa saigračima...
Lepo sam se navikao na nov klub, na tim, na nove saigrače. Ostvario sam baš dobru komunikaciju sa poslednjom četvorkom i dobro obavljamo posao. Oni su mi pomogli da ispunim očekivanja. Zaista neverovatan učinak, ali nije to sve do mene, nego do cele ekipe“, skromno će Rajković na početku razgovora za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

A otkud uopšte u Remsu? Francuska jeste bila aktuelna, ali sve dok nije potpisao trogodišnji ugovor za obeštećenje od 3.000.000 evra Rems se nije pominjao.
Bilo je nekoliko ponuda, ali Rems je bio najkonkretniji, najviše su me želeli. U Monpeljeu, čekalo se da Benžamin Lakomt ode u Monako (za 13.500.000 evra, prim.aut), a ja nisam hteo previše da čekam. Želeo sam da što pre znam gde ću, da prođem cele pripreme, ne da kasnim, pa posle nešto nadoknađujem“.

Takvo se razmišljanje isplatilo. Jer svi znamo da kako koji igrač ode u Ligu 1 ostane zabezeknut fizičkom spremom i brzinom francuskog fudbala. A kako je to iz vizure golmana?
Fizički su svi besprekorno jaki, spremni sasvim, malo bezborazni, onako sportski. Za nas golmane je specifično to što ima dosta šuteva i to sa svih strana, puca se odakle se stigne. Ali brzo sam se adaptirao, shvatio kako funkcioniše ova liga. Dobro je ispalo što sam došao već 22. juna. Odmah sam potpisao ugovor, priključio ekipi i to je dosta pomoglo da se naviknemo jedni na druge“.

Istina, jezik još nije savladao mada ide na privatne časove, ali kako Rajković brani u Remsu ne bi bilo preterano iznenađenje ni ako bi već sledećeg leta promenio sredinu. Očekivano, netaknuta mreža u osam od 11 prvenstvenih utakmica nije prošla nezabeleženo. Ipak...
Ne, ne, ne! Ne razmišljam uopšte o odlasku! Pa, tek sam došao. A i kad sam došao rekao sam da je ideja da ovde ostanem barem dve ili tri godine, pa da vidimo šta dalje. Naravno, u fudbalu se nikad ne zna šta nosi dan, a šta noć, ali za sada uživam ovde. Stigla mi je sad i porodica, OK je ovde za život, mali gradić, 20.000 stanovnika, sve je blizu. Uživam i ni ne pomišljam da odem“, miran je Rajković.

A kad već pomenu šta je rekao kad je dolazio u Francusku valjalo bi se prisetiti još jednog njegovog razgovora sa ljudima iz kluba i pre svega šefom struke Davidom Gijonom. Otkrio nam je to Rajković slučajno, kad smo ga pitali koliku njemu lično promenu predstavlja to što je iz klubova koji su se borili za titule (Crvena zvezda i Makabi) došao u tim kojem se, bar uoči početka sezone, prognoziralo mesto u donjem domu sa jedinim ciljem da se opstane u ligi?
Ima ovaj klub bogatu istoriju. Prošle godine su iznenadili kad su zauzeli osmo mesto, sad nam je cilj da probamo da budemo još bolji i na dobrom smo putu. Imamo dobar sklop igrača, dobro funkcionišemo kao tim zajedno i samo treba da nastavimo, jer sam uverem da možemo da zadržimo ovu poziciju. A ja sam i treneru i uu prvom razgovoru još kad sam dolazio, rekao da sam ovde došao jer želim da igram Evropu. Već sledeće sezone. I to mi je i dalje cilj, a takve su sada i ambicije kluba“, decidiran je Rajković.

Ako nastavi ovako da brani, vrlo je moguće da mu se želja i ispuni.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara