Prekidi su Partizanovo carstvo: Natho obožava penale, a Vujačić Čuku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.04.22. | 19:54

Izraelac zaslužan za sva tri gola crno-belih, Rikardo prebacio „kotu“ 30, mladi Drezgić tragičar gostiju – 3:1

Živeo je od prekida na početku sezone, pred kraj osnovnog dela prvenstva, živi i na startu doigravanja. Posegao je Partizan za jednim od upotrebljivijih oružja iz raznovrsnog arsenala, (is)koristio ga da izađe na kraj sa upornim, mada skoro sat ne preterano za ofanzivu zainteresovanim Čukaričkog i zabeležio prvu pobedu u plej-ofu.

Konačnih 3:1 deluju ubedljivo, igra nije bila, ali je i u takvim okolnostima kandidat za titulu izvukao prepoznatljiv adut i pogocima fudbalera angažovanih leta 2019. nagovestio da će uraditi ono što nije pre deset dana, kad je stvorio daleko više izglednih situacija, samo što nije savladao Novaka Mićovića. Ovoga puta, u 32. superligaškom kolu mladi golman Brđana nije bio razbranjen kao na Banovom brdu, pa je favorit trijumfom nastavio da pritiska Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Najviše zahvaljujući prekidu. Prvi je izveo Bibars Natho. Pogađate, sa penala. Taman da je preko puta stajao i mnogo iskusniji čuvar mreže od naslednika Đorđa Petrovića teško bi ukrotio udarac sa bele tačke za koji se Izraelac sam izborio, pošto je udarac gotovo sa identičnog mesta rukom zaustavio Uroš Drezgić. A kad iskusni vezista šutira sa 11 metara veća je verovatnoća da ne svane dan nego da ne pogodi cilj. Bio je to Nathov 20. jedanaesterac izveden otkako je stigao u Srbiju (prvenstvo, kup, Evropa) i još se nije našao takmac koji bi mu stranu pogodio!

Prednost stečena polvinom prvog poluvremena omogućila je Parnom valjku komociju, a duplirana početkom drugog uštedu energije. Razlog je spretnost Igora Vujačića. Ovoga puta posle slobodnog udarca Natha, Crnogorac je bio najsnalažljiviji u petercu, iskoristio katastrofalnu reakciju Nemanje Tošića, lako matirao Mićovića, odveo domaćina na „plus dva“ i pokazao da je „smrt“ za Čuku. Jesenas se u zahtevnom meču, kad je tim tadašnjeg trenera Saše Ilića, pogotkom glavom postarao za preimućstvo, sad za približavanje bodovima.

Overio ih je Rikardo Gomeš. Posle još jedne dobre akcije. Kombinaciju Saše Zdjelara i Bibarsa Natha, afrički napadač završio je tako što mu je lopta došla na zicer prilikom nedovoljno dobre intervencije Uroša Drezgića, pa je 31. golom u sezoni u svim takmičenjima (23. u borbi za bodove) jasno stavio do znanja da želi rušenje rekorda.

Partizan je sve vreme kontrolisao igru, lako kombinovao do 20-ak metara od gola rivala, imao problem sa ulaskom u šanse (više ih stvorio na Banovom brdu), međutim, imao je prelomnu tačku u liku Bibarsa Natha, aktera svih akcija za pogotke. Još jedna potvrda da je bivši prvotimac moskovskog CSKA veliki igrač za male utakmice i adekvatan odgovor Aleksandra Stanojevića zašto nije počeo večiti derbi.

Poput TSC-a pre skoro tri sedmice, Čukarički je došao u Humsku s namerom da igra fudbal. I imao je trenutke kad je to činio valjano, nekad organizovano, ali su to bili samo – trenuci. U ekipi Milana Lešnjaka videli su se automatizmi stečeni za vreme mandata Saše Ilića, s tim da gosti nisu bili opasni kao prilikom jesenjeg okšraja na istom mestu, niti su držali početni rezultat kao na svom stadionu, ali su, ipak, prvi put ove sezone zatresli mrežu Partizana. Učinio je to Stefan Kovač, posle kombinacije sa mladim napadačem Markom Rakonjcem, koristeći nedovoljno dobar izbačaj Siniše Saničanina i statičnost Saše Zdjelara.

Za prvi pogodak Čuke u Partizanovom domu posle 454 minuta. Dovoljno za ohrabrenje pred duel sa Crvenom zvezdom naredne srede i spasenu čast na terenu drugog kandidata za naslov. Napokon, u stanju da spoji i igru i rezultat protiv belo-crnih.

SUPERLIGA, DRUGO KOLO PLEJ-OFA

Sreda

TSC - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

/Ivanić 16, 54 i 67, Ben 78/

Partizan - Čukarički 3:1 (1:0)

/Natho 20 pen, Vujačić 49, Rikardo 52 - Kovač 67/

Napredak - Radnički Niš u toku

Četvrtak

19.05: (2.45) Voždovac (3.20) Vojvodina (3.00)


 


tagovi

Bibras NatkoRikardo AlvesSaša Zdjelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara