Stefan Bajčetić (©Reuters)
Stefan Bajčetić (©Reuters)

Pritisak iz Španije: Ne dopustimo da nam Srbija ukrade Bajčetića

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 09:36

Furiji na isti način izmaklo nekoliko mladih talenata

Srpska fudbalska javnost je već digla ruke od Stefana Bajčetića. Malo ko veruje da će nova zvezda Liverpula, o kojoj Jirgen Klop svakodnevno sipa hvalospeve, izabrati da igra za zemlju svojih predaka – Srbiju.

Jedino u Fudbalskom savezu Srbije nisu odustali, niti imaju na to pravo, sve dok Bajčetić definitivno ne zaduži dres, pa bilo Španije, bilo naših Orlova.

Izabrane vesti

A na Pirinejskom poluostrvu se već diže tenzija, pravi pritisak na mladog fudbalera. Renomirani list AS danas je izašao sa velikim tekstom u kojem se poziva Fudbalski savez Španije na brzu reakciju, da se Stefan Bajčetić privoli da igra za Crvenu furiju, te da se u ovoj „utakmici“ pobedi Srbija.

List podseća da je Španija na isti način već ostala bez nekoliko talentovanih mladih fudbalera: Alehandro Garnačo (18) je rođen u Madridu, prošao je omladinsku školu Hetafea i Atletika, sada je napadač Mančester junajteda, a izabrao je da brani boje Argentine. Napadač Real Madrida Alvaro Rodrigez (18) rođen je u katalonskom Palamosu, a odlučio je da igra za selekciju Urugvaja. Niko Paz (18), ofanzivni vezista Real Madrida, rođen je na Tenerifama, a takođe je rešio da nosi dres Argentine, novog šampiona sveta.

Podseća AS da ni tu nije kraj, jer je Brahim Dijaz izrazio želju da promeni fudbalsko državljanstvo i umesto za Španiju da igra za Maroko, što je uradio ranije rođeni Madriđanin Ašrah Hakimi, koji, istina, nije ni nosio dres mlađih kategorija Crvene furije.

Još jedan takav slučaj, da se Stefan Bajčetić opredeli pre za Srbiju nego za Španiju, bio bi veliki atak na ponos ove velike fudbalske nacije. Pogotovo što je i on branio boje njihove selekcije do 18 godina. Srpski dres zasad nije oblačio.

Narednog meseca kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i biće to prilika za Bajčetića da se konačno opredeli da li želi da igra za Srbiju ili za Španiju, možda i šansa da debituje za A tim jedne od te dve reprezentacije. Na novog selektora Furije Luisa de la Fuentea se sada već otvoreno pravi pritisak da na spisak stavi i Stefana. Iz Srbije su interni pozivi, doduše za mladu reprezentaciju, više puta stizali, bez odgovora s druge strane...


tagovi

Stefan BajčetićLiverpulfudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara