Detalj sa utakmice (©Reuters)
Detalj sa utakmice (©Reuters)

Pritisak na Džerarda raste, Vila morala da dobije Notingem: Jangova golčina dovoljna samo za bod

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.22. | 22:48

Po bod na Siti Graundu

Sa velikim očekivanjima i ambicijama Aston Vila je dočekala novu sezonu, a kako stvari trenutno stoje, mogla bi da se pretvori u grčevitu borbu za živu glavu. Vila je ponovo ispustila veliku priliku da se pobedom odlepi od grupe timova iz crvene zone, pritisak na Stivena Džerarda raste, je svakako daleko bolje nego što je bilo pre samo nekoliko sedmica.

Aston Vila je na Siti Graundu uspela da odigra samo 1:1 (1:1) protiv domaćeg Notingem Foresta, a iako konačni rezultat sam po sebi nije dovoljno dobar, piše se da su Lavovi četvrtu ligašku utakmicu zaredom ostao neporažen. U tom rasponu pobeđen je Sautempton minimalcem, osvojen je još po bod protiv Mančester Sitija, Lidsa i sada Notingem Foresta, ali je utisak da ovaj tim može i mora daleko bolje. Da zaslužuje mnogo više od devet bodova iz devet kola, od čega je šest uzeo u poslednje četiri runde.

Izabrane vesti

Imaće Džerardovi fudbaleri za čime da žale i imaće razlog da se osećaju razočarano na kraju. Očekivalo se više od Aston Vile, sigurno su više želeli i igrači, na kraju je slađi bod uzeo domaćin koji se i dalje slabo mrda iz zone ispadanja. I pored toga Stiv Kuper je dobio poverenje klupskih čelnika pošto mu je pre meča uručen novi ugovor, do juna 2025. godine.

Utakmicu je obeležila golčina Ešlija Janga van granica kaznenog prostora. Posle više od jedanaest godina čekanja dao je gol za svoju Vilu, a utakmicu je završio sa kapitenskom trakom oko ruke. Aston Vila ipak nije imala snage da pobedi ekipu koja je do večeras bila poražena na pet uzastopnih utakmica, što će samo dodatno podgrejati priče o mogućem odlasku Stivena Džerarda.

Notingem se posle ovog remija pomerio sa mrtve tačke i mesto na dnu tabele prepustio Lesteru. Šumari su čak imali i vođstvo u svojim rukama pošto je u 15. minutu Emanuel Denis uspeo da zatrese mrežu, ali je nekoliko trenutaka kasnije Ešli Jang poslao neodbranjiv projektil i tako postavio konačnih 1:1.

U nastavku utakmice Aston Vila je napadala serijski, ali jednostavno nije uspevala da pronađe rešenje za odbranu domaćina i pogotovo vrlo raspoloženog Dina Hendersona na golu Notingema. Kvalitet fudbala je generalno bio slab, nedostajalo je ritma i konkretnih poteza na obe strane, Filipe Kutinjo dirigovao je igrom Lavova, ali je i on imao jednu od slabijih utakmica ove sezone, pogotovo u prvom poluvremenu. Još nije uspeo da podeli nijednu asistenciju i to ga sve više muči, jer kritike na njegov račun samo rastu.

Tokom drugog poluvremena obe ekipe bile su za nijansu ofanzivnije nego u prvom delu uprkos viđenim golovima. Čak se i zapalila vatra među igračima dva tima, ali se rezultat nije menjao. Kod Notingema najviše se trudio Morgan Vajt Gibs koji je bio asistent za Denisov gol, mada ni on nije imao previše sreće.

Biće ovo dosta teška sezona za oba tima.

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Subota

Bornmut – Lester 2:1 (0:1)

/Biling 68, Kristoi 71 – Dakak 10/

Čelsi – Vulverhempton 3:0 (1:0)

/Haverc 45+3, Pulišić 54, Broja 90/

Mančester Siti – Sautempton 4:0 (2:0)

/Kanselo 20, De Brujne 32, Marez 49, Haland 65/

Njukasl – Brentford 5:1 (2:0)

/Gimarais 21, 56, Marfi 28, Almiron 82, Pinok 90 ag – Toni 54 pen/

Brajton – Totenhem 0:1 (0:1)

/Keln 22/

Nedelja

Kristal Palas - Lids 2:1 (1:1)

/Eduar 24, Eze 76 – Strajk 10/

Vest Hem - Fulam 2:1 (1:1)

/Bouen 29, Skamaka 62 – Pereira 5/

Arsenal - Liverpul 3:2 (2:1)

/Martineli 1, Saka 45+5, Saka 76 – Nunjez 34, Firmino 53/

Everton - Mančester junajted 1:2 (1:2)

/Ivobi 5 – Antoni 15, Ronaldo 44/

Ponedeljak

Notingem Forest - Aston Vila 1:1 (1:1)

/Denis 15 – Jang 22/



tagovi

Aston VilaNotingem ForestEmanuel DenisEšli Jang

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara