(©Reuters)
(©Reuters)

Problem za UEFA: Ukrajinci odbijaju da odlože meč sa Makabijem

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.10.23. | 17:06

Iz Zorje poručuju da su i oni u ratu

Jedna čudna, zbunjujuća situacija čak i za UEFA. Jedan tim čija je zemlja u ratu ne želi da odloži utakmicu evropskih kupova protiv drugog tima, čija je zemlja od nedavno takođe u ratu!?

Upravo takav stav ima ukrajinska Zorja, koja ne pristaje na odlaganje utakmice sa Makabijem iz Tel Aviva u Ligi konferencije. Štaviše, meč bi trebalo da se igra na „Blumfild“ stadionu u Izraelu, gde od pre desetak dana nema sportskih događaja, ali Ukrajinci ne odustaju.

Izabrane vesti

Oni žele da igraju. Tako barem kažu...

Zorja razume situaciju u Izraelu. Osuđujemo terorističke akte koji su se desili na teritoriji Izraela i koji su doveli do stradanja nedužnih ljudi. U isto vreme i pored svega ovoga, podsećamo vas da je i naša zemlja u ratu više od deset meseci. Za sve to vreme naš narod, naši navijači i tim su preživeli mnogo toga. Morali smo da napustimo naše domove i da započnemo život ispočetka negde drugo. I još se borimo. I za sve to vreme nismo nijednom tražili da se naše utakmice odlažu“, poručuju Ukrajinci.

Oni tvrde da je razlog što ne pristaju na odlaganje i to što ih u novembru čeka gust raspored. I nude Makabiju zamenu domaćinstva.

Klub iz Tel Aviva čeka potez UEFA.


tagovi

Zorja LuganjksMakabi Tel AvivLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara