Fudbaleri i selektor Francuske (Reuters)
Fudbaleri i selektor Francuske (Reuters)

Problemi u raju: I Koman bolestan, Francuzi strahuju od širenja virusa

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.22. | 11:17

Trikolori preduzeli adekvatne mere kako se još neko od reprezentativaca ne bi zarazio pred nedeljno finale sa Argentinom

Malo je onih koji se neće saglasiti sa tvrdnjom da je reprezentacija Francuske najviše pokazala na aktuelnom Mundijalu. Bez muke su prošli grupu (poraz od Tunisa sa rezervnim timom nije zaboleo), autoritativno su eliminisali Poljake, u egal utakmici sa Englezima ni u jednom momentu nisu strahovali od ispadanja i postali su prvi tim koji je pokazao da je odbrana Maroka ipak savladiva.

Ali nije u taboru Francuske sve idealno i problemi u raju su se pojavili par dana pred poslednji i najvažniji meč na prvenstvu.

Izabrane vesti

Naime, počelo je od Dajoa Upamekana i Adrijena Rabioa koji su zbog bolesti propustili duel sa Marokom, a sada se sa istim problemom suočava i Kingsli Koman. Krilo Bajerna od starta Mundijala ima status rezerviste, ali Dešana i njegov stručni štab više brine širenje virusa koji je zahvatio njegovu ekipu, te Trikolori preduzimaju sve mere kako bi sprečili da se još neko od reprezentativaca zarazi uoči finala sa Argentinom.

"U Dohi su temperature niže, klime su uključene sve vreme. Imali smo nekoliko slučajevima sa simptomima sličnim gripu. Trudimo se da budemo oprezni da se ne proširi, a kako su igrači uložili ogromne napore na terenu, očigledno da im je imuni sistem oslabio", objasnio je Didije Dešan.

Upamekano se u utorak vratio treninzima i bio je na klupi protiv Maroka, dok je Rabio ostao u hotelu i rečeno mu je da ne napušta svoju sobu. Komana je tresla blaža groznica, a simptomi sa kojima se suočavaju reprezentativci Francuske slični su onima koji se imali i mnogi turisti, odnosno navijači u Kataru.


tagovi

Kingsli KomanFudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara