Stanojević (© Star sport)
Stanojević (© Star sport)

Problemi za Partizan: Jovića kovid izbacio iz stroja, Štulić povređen, Rikardo mora u špic i protiv Trajala

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.10.21. | 16:05

Ne baš povoljna kadrovska situacija za crno-bele pred početak Kupa Srbije

Došlo je vreme da Partizan otvori i treći front. U dosadašnja dva je uspešan. Preko kvalifikacija se domogao grupne faze Lige konfernecije, na prvenstvenoj tabeli je lider posle 12 kola, a trend povoljnih rezultata želi da nastavi u Kupu Srbije, koji za finalistu iz prethodnih šest sezona počinje u sredu (16.30, TV Arena sport 1) utakmicom protiv Trajala.

Za meč sa srpskoligašem iz Kruševca, Alesandar Stanojević ne može da računa na reprezentativce (Bibars Natho, Aleksandar Šćekić, Igor Vujačić, Nikola Terzić...), ali i poletarca Nemanju Jovića. Krilnog vezistu zadesio je peh, inficiran je virusom korona i propustiće i naredni prvenstveni susret sa Radnikom (nedelja), verovatno i evropski duel sa Gentom (četvrtak).

Izabrane vesti

Jović je na kućnom je lečenju, nije teži oblik virusa, ali jeste imao povišenu temperaturu dva dana“, predočio je trener Parnog valjka, koga je po povratku sa mini-odmora sačekala i jedna pozitivna vest u vidu oporavka od kovida Siniše Saničanina. „Naš štoper je imao, takođe, lakši oblik, dobro se oseća, verovatno će biti u konkurenciji, lekari su odradili neophodne testove opterećenja“.

Otkrio je Stanojević da su mečevi Kupa Srbije rezervisani za Nemanju Stevanovića.

„Braniće iz hiljadu razloga. Sa trenerom golmana Nemanjom Jovšićem dogovoreno je da bude izbor u kup susretima, nadamo se i u finalu“.

Osim Nemanje Jovića, iz stroja je ispao još jedan izdanak škole, Nikola Štulić.

Povredio je mišić i ispao iz konkurencije za Trajal. Bilo je planiramo da počnu on, Milovanović ili Baždar u špicu, ali Nikola je povređen, a poslednja dvojica u reprezentativnom programu. Videćemo ko će, u nekom trenutku, menjati Rikarda koji će sigurnu igrati od starta. Daj Bože da dođemo u istuaciju da možemo da ga odmorimo. Mogao je Gomeš da dođe tek sutra, dao sam mu više slobodnih dana posle prethodnog ciklusa, ali je stigao dva dana ranije, odmorio se, spreman je i počinje i protiv Trajala. Jedina problematika je što će nas biti 15, 16, bez odgovarajućih zamena, međutim, stvarno imam poverenje u ove momke. Videli ste i u prvenstvu: jedni počnu u Lučanima, drugi protiv Spartaka“.

Govorio je Aleksandar Stanojević i o Lazaru Pavloviću, u svetlu večite teme: kako mlade igrače izvesti na pravi put?

Ne volimo da poklanjamo minute. Igraće kad zasluži. Nije dobro radio u prethodnom peirodu, sad se vraća, možda će dobiti šansu na prvenstvenoj ili evropskoj utakmici, samo ako zasluži. Što se tiče mladih igrača, radimo kako mislimo da je najbolje za klub. Nema veze da li se borimo za titulu, za mene su bile važne i one utakmice na kojima su se pojavljivali i Baždar i Milovanović. Njih dvojica su malo pali u formi, nisu bili u ritmu, odlučili smo da igraju više utakmica za omladince, gde postižu golove. Dobiće šansu ako zasluže. Milovanović bi mogao da počne protiv Trajala, ali se vraća sa reprzentativne akcije, a petak igra derbi. Prirodno je da mladi igrači variraju, na njima je da se izbore, na struci da ih usmeri i pojača rad“, zaključio je Aleksandar Stanojević.

 BEZ ODGOVORA TERZIĆU

Veliku pažnju u javnosti izazvalo je poslednje oglašavanje Zvezdana Terzića. Između ostalog i zbog reči:

Mi odemo na ručak sa rukovodstvom Parizana i dogovorimo se oko nekih stvari. Još se nismo ni razišli i izađe izjava njihovog trenera koji priča da su oni žrtve, a mi državni projekat“.

Aleksandar Stanojević, pak, ne želi da replicira generalnom direktoru Crvene zvezde, po uzoru na selektora Dragana Stojkovića Piksija izustio je samo dve reči:

„No comment“.

MENIG I JA NA SKENERU

Priželjkuju Grobari da Kvinsi Menig u zahtevnom periodu mečeva bude učinkovit kao nedavno protiv Spartaka, kad je posle dve asistencije postigao i gol.

Nadamo se njegovim dobrim partijama u kontinuitetu. Igraće i u sredu. Svi smo na skeneru. I on i ja, svi mi. Malo ćemo ga rotirati, imamo dobrih igrača na krilnim pozicijama“, dodao je Stanojević čija ekipa će do 7. novembra odigrati osam utakmica. „Čeka nas najteži period dosad. Imamo resurse da taj ritam izdržimo, svesno smo ušli u ovo. Samo da se neko ne razboli ili da nas ne zadese povrede“.


tagovi

Kup SrbijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara