©Starsport
©Starsport

Promašaj sezone u Mozzart Bet Superligi: Luka Luković sa metar u prečku u 97. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.10.23. | 18:27

Napadač IMT-a propustio stopostotnu priliku u nadoknadi meča sa Radnikom na otvaranju 11. kola elitnog ranga

Tek smo na trećini puta, a da postoji nagrada za promašaj sezone u Mozzart Bet Superligi, već bismo mogli da proglasimo pobednika. Jer ono što na otvaranju 11. runde prvenstva protiv Radnika nije uspeo da pogodi napadač IMT-a Luka Luković teško da će neko ponoviti do kraja sezone. Igrao se sedmi minut nadoknade utakmice na Krovu Tržnog centra kada je stariji od dvojice braće Luković natrčao na odbitak posle udarca Nikole Glišića i sa metar loptu glavom zakucao u prečku, promašivši tako četvrtu pobedu Traktorista u šampionatu - 1:1 (1:0).

Bila je to poslednja prilika za domaćina da dođe do pobede, koju zbog opuštanja posle vodećeg gola možda i nije zaslužio. Ipak, centimetri su ga delili od trijumfa. Glišić se prvo pravovremeno ubacio na sjajno dodavanje Vukića i pokušao da udarcem po zemlji savlada Ranđelovića. Uspeo je golman Radnika da osujeti njegov pokušaj, ali i da loptu odbije samo do prečke, odakle se ona vratila u teren, pravo na glavu Luke Lukovića. No, iako se našao u situaciji iz koje je, čini se, teže promašiti nego pogoditi, jedan od najstarijih fudbalera ekipe Nebojše Jandrića još jednom je zatresao okvir gola i ostavio svoj tim bez pobede, nesuđene druge vezane na domaćem terenu.

Izabrane vesti

IMT je od starta želeo da se nadigrava, ali gostima se ideja nije svidela. Sada već ustaljenim, strogo defanzivnim pristupom, fudbaleri Radnika istrčali su na TC stadion sa namerom da prvenstveno odbrane svoj gol. Suočeni sa niskim blokom, izabranici Nebojše Jandrića nisu mogli da se oslone na svoje najjače oružje - kontru, već su morali da pronalaze alternative načine na koje bi ugrozili protivnički gol. Ali i pored toga, bili su i te kako opasni u uvodnoj fazi meča.

Već u 14. minutu Miloš Luković je zatresao prečku Radnikovog gola. Vladimir Radočaj je poslao loptu na peterac, a najbolji strelac Traktorista umakao Sadiku Abubakaru i glavom šutirao. Stefan Ranđelović je već bio savladan, ali ga je sačuvao okvir gola.

Mladi od dvojice braće Luković desetak minuta kasnije još jednom se našao u izglednoj prilici. Ili bi se našao da je bio odlučniji. Igrom slučaja mu se lopta odbila na sredini terena, daleko su protivnički defanzivci bili od njega, imao je otvoren put ka golu, ali je usporio, previše oklevao i dao dovoljno vremena fudbalerima Radnika da ga sustignu, prokockavši tako potencijalno opasnu kontru.

Ako je i bio ljut na njega zbog toga, Jandrić je samo minut kasnije sve zaboravio, jer IMT je sredinom prvog poluvremena poveo. Slabo su reagovali defanzivci surduličke ekipe kod kornera domaće ekipe u 24. minutu, što je Nikola Glišić iskoristio, natrčao na odbitak na pet metara i smestio ga u mrežu pored nemoćnog Ranđelovića. Bio je to njegov treći gol od starta sezone, pa je od večeras drugi najbolji strelac ekipe. Dva više ima Miloš Luković, isto koliko i Glišić ih ima Luka Luković, s tim da je Nikola za razliku od dvojice braće defanzivac. Preciznije desni bek.

Međutim, posle vodećeg pogotka Traktoristi su povukli ručnu, kao da su se zadovoljili minimalnom prednošću i računali da do večeras najneefikasniji tim Mozzart Bet Superlige neće moći da ih ugrozi. Međutim, i to se promenilo. Radnik je u finišu meča postigao šesti gol od starta sezone - toliko ih trenutno ima i Napredak - prekinuvši tako post dug 320 minuta! Bila je to akcija trojice rezervista koje je Zoran Ljubinković na teren poslao u drugom poluvremenu. Milan Stojanović je poslao dubinsku loptu za Nemanju Tomaševića, a ovaj zavrnuo na dalju stativu za Mihajla Baića, koji je podmetnuo nogu za tek treći superligaški gol u dosadašnjem toku karijere, a prvi u dresu surduličkog kluba.

U periodu između dva gola gledali smo haotičan fudbal na obe strane, sa mnogo izgubljenih lopti na sredini terena i pregršt improvizovanih napada. U moru takvih izdvojio se jedan "školski" iz 57. minuta kada je Borko Duronjić posle prodora po levom boku poslao loptu pred gol odakle je po njoj iz prve opalio Haris Hajdarević, ali je Miloš Gordić odličnom intervencijom sačuvao prednost domaćeg tima. Dvadesetak minuta pak kasnije nije mogao ništa...

IMT - RADNIK 1:1 (1:0)

/Glišić 24 - Baić 81/

Beograd

TC stadion

Sudija: Nikola Radaković

Žuti kartoni: Glišić, Savić, Cinovic, Kijevčanin (IMT), Abubakar, Hajdarević, Kočić (Radnik)

IMT (4-4-2): Gordić 6,5 – Glišić 7, Savić 6, Lambulić 6,5, Ćirković 6 (od 82. Čarapić -) – Radočaj 6 (od 82. Živojinović), Vukić 6,5, Stamenić 6 (od 82. Cinovic), Zuev 5,5 (od 54. Kijevčanin 6) – M. Luković 5,5, L. Luković 5,5

RADNIK (5-4-1): Ranđelović 6 – Gašić 5,5 (od 75. Baić 7), Abubakar 6,5, Vranjanin 6, Milićević 6 (od 55. Tomašević 6), Jović 6,5 – Kočić 5,5, Mitošević 6 (od 75. Stojanović -), Hajdarević 6 (od 87. Oreščanin -), Duronjić 6,5 – Čumić 5,5 (od 55. Bogdanović 5,5)

Igrač utakmice: Glišić (IMT)

MOZZART BET SUPERLIGA, 11. KOLO

Petak

IMT - Radnik Surdulica 1:1 (1:0)

/Glišić 24 - Baić 81/

18.00: (2,20) Radnički Niš (3,35) Napredak (3,35)

Subota

16.00: (3,40) Novi Pazar (3,40) Vojvodina (2,15)

18.00: (1,95) Javor (3,45) Železničar (4,00)

18.30: (1,20) Partizan (6,75) Mladost Lučani (14,0)

Nedelja

15.00: (12,0) Radnički 1923 (5,60) Crvena zvezda (1,27)

17.30: (1,70) Čukarički (3,60) Voždovac (5,30)

17.30: (1,40) TSC (4,60) Spartak (8,00)



tagovi

Radnik SurdulicaMozzart Bet SuperligaIMTLuka Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara