Promene u Santa Klari: Dovela levo krilo iz Irana, hoće napadača Sportinga, prodaje Japanca

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 16:24

Novajlija ne može da igra protiv Partizana

Izgubila je Santa Klara prvenstveni meč od Boaviste, dobila je novog fudbalera. Samo dan posle gostovanja u Portu – odakle će nastaviti let ka Beogradu – portugalski klub je angažovao osveženje u ofanzivnoj liniji. I to sa Bliskog istoka. Novi član kluba iz Ponta Delgade je Mohamad Mohebi.

U pitanju je 24-godišnji krilni vezista iz iranskog Sepahana. Ugovor je potpisao do leta 2024, ali se ne zna visina obeštećenja. S obzirom da Santa Klara uglavnom dovodi slobodne igrače ili ih plaća simbolično, lako je moguće da je Mohebi došao u razmeni za drugog fudbalera. Za Sepahan je potpisao napadač Šahrija Moghanlu. Dosad je bio pod ugovorom sa klubom sa Azorskih ostrva, u martu otišao u Presepolis, na iranskim terenima se očigledno dopao čelnicima Sepahana i to je bilo dovoljno da se sklopi dogovor.

Izabrane vesti

Mohebi je stigao kao zamena za Kalorsa Žuniora koji se otisnuo u Saudijsku Arabiju i potpisao za Al Šabab. Povoljna okolnost po Partizan je što nijedan neće igrati u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu konferencija. Žunior je otišao, a Mohebi nema pravo da bude registrovan između dve utakmice, tako da pravo igranja u Evropi stiče tek ako se Santa Klara plasira u grupnu fazu.

Po svemu sudeći, Santa Klara će biti izuzetno aktivna u završnici prelaznog roka bez obzira na ishod meča u Humskoj. I to u napadu. Na meti trenera Danijela Ramosa je Luiz Felipe, 27-godišnji član šampiona Sportinga. Felipe je ugovorom vezan za Lavove do juna 2024, međutim, pre godinu i po dana stradali su mu prednji ukršteni ligamenti, oporavljao se dugo od povrede kolena, minulu sezonu pokušao je da „uhvati“ ritam u B timu Sportinga, a Ramos i saradnici procenjuju da li može da izdrži naporan ritam Primeire.

Lako bi moglo da se desi da u preostalih sedam dana, koliko traje letnja pijaca, ostane Santa Klara bez vrlo bitnog igrača. Japanac Hidemasa Morita se nalazi na dugačkoj listi želja Fenerbahčea i ako u Istanbulu procene da im je potreban baš takav centralni vezni – inače strelac drugog gola protiv Partizana – krenuće po njega.


tagovi

Santa KlaraFK PartizanLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara