Slavlje Čelsija (Reuters)
Slavlje Čelsija (Reuters)

Proradio konačno Timo Verner i spasao Čelsi, Sautempton bio na pragu novog boda kao kuća (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.10.21. | 17:55

Sveci umalo da šokiraju Plavce kao Siti i Junajted

Čelsi je u prethodnih sedam dana doživeo poraze od Mančester Sitija i Juventusa što je bio najlošiji niz otkako ga je u januaru preuzeo Tomas Tuhela i danas se zahtevao hitan odgovor na krizu. Na Stamford Bridž je došao Sautempton koji ne zna za pobedu od početka sezone i Plavci su bili apsolutni favorut.

Ali tek zahvljujući Timu Verneru u finišu meča su uspeli da tu ulogu opravdaju i da spreče Svece na putu kao još jednom iznenađujućem remiju – 3:1.

Izabrane vesti

Iako nema pobedu, Sautempton je od početka sezone uspeo da šokira favorizovane mančesterske rivale Siti i Junajted i da im otkine po bod. Danas je bio na pragu sličnog podviga protiv Čelsija ali nije izdržao do kraja.

Trener Tuhel je posle dva poraza promešao karte i ostavio na klupi Žoržinja, Kristensena, Alonsa, Haverca, Zijeha, a šansu su dobili domaći talenti Hadson Odoi, Čaloba, Loftus Čik, Čilvel... U prvoj postavi se opet našao i Timo Verner kao podrška za Lukakua i na kraju je postigao prvi gol u prvenstvu ove sezone. Gol vredan pobede jer je njime slomljen otpor Svetaca.

Sve je za Plavce počelo idealno kada je mladi štoper Čaloba posle desetak minuta pogodio za 1:0. Na drugoj stativi je sačekao loptu koju je posle kornera Čilvela okrznuo Loftus Čik i samo se poklonio. Ali posle toga je Sautempton bio opasniji rival. Vord Prauz i Volkot su ozbiljno zapretili golu Mendija i zato je Čelsi vapio za drugim golom. Lukaku je pogodio mrežu ali je bio u ofsajdu. Zato je pogodak glavom Tima Vernera u 42. minutu doneo ogromno olakšanje domaćima. I taman kada su se gosti spremali da izvedu loptu sa centra, stiglo je obaveštenje da je VAR poništio i gol Vernera. Zbog faula Aspilikuete u ranoj fazi akcije...

Frustrirajući kraj prvog poluvremena za Plavce je bio ništa u odnosu na ono što ih je sačekalo na početku drugog. Čilvel je napravio penal pošto je srušio bivšeg Čelsijevog akademca Livramenta, a Vord Prauz je bio nepogrešiv sa bele tačke za izjednačenje posle sat vremena igre.

Mirisalo je na novi kiks Plavaca i novi senzacionalan bod Svetaca. Aleks Mekarti je pravio čuda na golu gostiju dok je Čelsi sve više pritiskao i stezao obruč. Tuhel je menjao i pogodio sa ulaskom zaboravljenog Rosa Barklija. Posle samo minut na terenu, nekada velika nada ostrvskog fudbala je sjajnim pasom našao Aspilikuetu na desnom boku. Španac je poslao idealan pas na peterac gde je bio Verner da izvrši egzekuciju. Ne zna se kome je ovaj gol doneo veće olakšanje. Čelsiju ili Verneru...

Pobedu je u 89. minutu potvrdio Čilvel posle pravog karambola. Lukaku je pogodio prečku, Aspilikueta stativu, a Čilvel je imao treću sreću. Delovalo je da je Mekarti i to odbranio ali je video thnologija pokazala da je lopta prešla gol-liniju...

Južnokorejski napadač Hvang Hi čen se pokazuje kao pravo pojačanje Vulverhemtpna. Posle gola na debiju, danas je sa dva pogotka doneo pobedu protiv Njukasla - 2:1. Podsetio je na sjajne igre iz dresa Salcburga.

Hvang je načeo Svrake iz prve ozbiljne šanse domaćina u 20. minutu. Lepo ga je proigrao Himenez mada se mora istaći i da je reprezentativac Južne Koreje uputio sjajan udarac iz nimalo lake pozicije. Potom je Trinkao pogodio prečku i propustio zicer da duplira prednost Vukova. U Njukaslu je Džef Hendrik zamenio povređenog Viloka i samo minut posle Trinkaove propuštene prilike je kaznio domaćina. Golman Sa je uspeo da izbije loptu ispred Žoelitona na 25 metara od gola, ali nije imao sreće što je do nje prvo došao Hendrik koji je pogodio nezaštićenu mrežu.

Imao je Njukasl na početku drugog poluvremena sjajnu šansu preko San Maksimana za totalni preokret ali je golman Sa fenomenalnom odbranom spasao Vukove. I na kraju je Njukasl pao po sličnom receptu kao kod prvog gola. Opet je to bila kombinacija Himenez - Hvang i opet perfektna završnica južnokorejskog napadača.

Do prve pobede u sezoni je došao Lids koji je na svom terenu savladao Votford sa 1:0. A trebalo je da bude i ubedljivije jer je Bijelsin tim debelo nadigrao goste i imao čak 19 šuteva na gol. Onaj jedan koji je ušao je bio snalažljivost oporavljenog Dijega Ljorentea u 18. minutu.



PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Mančester Junajted - Everton 1:1 (1:0)

/Marsijal 44 - Tauzend 65/

Barnli - Norič 0:0

Čelsi - Sautempton 3:1 (1:0)

/Čaloba 8, Verner 84, Čilvel 89 - Vord Prauz 61/

Lids - Votford 1:0 (1:0)

/Ljorente 18/

Vulverhempton - Njukasl 2:1 (1:1)

/Hvang 20, 58 - Hendrik 41/

18.30: (3,00) Brajton (3,10) Arsenal (2,65)

Nedelja

15.00: (2,95) Kristal Palas (3,25) Lester (2,60)

15.00: (2,20) Totenhem (3,35) Aston Vila (3,60)

15.00: (1,87) Vest Hem (3,70) Brentford (4,50)

17.30: (2,85) Liverpul (3,40) Mančester Siti (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Timo VernerHvang He Čan

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara