Jegor Prucev: Starsport
Jegor Prucev: Starsport

Prošle godine zajedno na Marakani, danas glavni akteri slovenačkog derbija: Dve asistencije Pruceva i gol Motike na Stožicama

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 21:32

Sudeći po dosadašnjim partijama, doskorašnjim igračima Crvene zvezde Slovenija prija mnogo više od Beograda

Bili su Nemanja Motika i Jegor Prucev saigrači u prvom delu prošle sezone. Delili su svlačionicu u Ljutice Bogdana u početnom periodu Miloša Milojevića na klupi crveno-belih, a onda je mladi reprezentativac Srbije nakon januarskih priprema poslat na kaljenje u Austriju Luštenau. Skroman učinak od samo jednog gola i niti jedne asistencije nije bio dovoljan da ubedi sportski sekor Crveno-belih da mu pruži novu šansu ovog leta, pa je 20-godišnji Motika krajem juna trajno napustio stadion Rajko Mitić i kao slobodan agent otišao u ljubljansku Olimpiju. Sada je u slovenačkoj prestonici konačno počeo da pokazuje delić talenta viđenog u Bajernovim mlađim kategorijama. S druge strane, Prucev je pre samo devet dana otišao na pozajmicu u Celje,a već se nametnuo kao jedan od nosilaca igre Grofova. Upravo su dva mlada igrača danas bila u glavnim ulogama u direktnom duelu za prvo mesto u prvenstvu Slovenije između Olimpije i Celja. Gosti su trijumfovali protiv šampiona rezultatom 4:2 i preuzeli lidesku poziciju, a ruski ofanzivna vezista doprineo je pobedi svog tima s dve asistencije. Pogodak Nemanje Motike za Zmajčeke nije bio dovoljan da Olimpija izbegne drugi poraz u razmaku od tri dana, pošto je prethodno poražena u četvrtak od Karabaga u plej-ofu za Ligu Evrope.

Celje je stiglo do vođstva praktično iz prvog napada na utakmici, u 54. sekundi duela na Stožicama. Istrčao je Prucev sjajno kontru, izašao sam ispred Matevža Vidovšeka i nesebično asistirao dotrčalom saigraču Aljoši Matku, kom je preostala laka realizacija. Izjednačila je Olimpija u 37. minutu autogolom Davida Zeca, a onda je u poslednjim trenucima prvog poluvremena opet Prucev bio najzaslužniji za gol Celja. Oduzeo je loptu nesmotrenom protivničkom defanzivcu na ivici šesnaesterca i servirao loptu Tamaru Svetlinu, koji je neometan matirao nemoćnog Vidovšeka. Sam početak drugog dela krenuo je šokantno pio Olimpiju, jer je Aljoša Matiko već u 48. minutu povisio vođstvo gostiju na 3:1. Koji trenutak kasnije, proradio je i Motika. Iskoristio je momak rođen u Berlinu pravi karambol u kaznenom prostoru Celja, sačekao odbitak na pravom mestu i preciznim udarcem iz pada sa oko sedam metara savladao Matka Obradovića. Sva glavna dešavanja u drugom poluvremenu viđena su u njegovih prvih deset minuta, jer je Nino Kouter u 54. postavio konačnih 4:2 za Celje.

Izabrane vesti

Nakon ovog trijumfa Celje zauzima prvo mesto u slovenačkom prvenstvu nakon šestog kola, sa dva boda više od Maribora, a četiri od Olimpije. Ipak, loša vest za klub Jegora Pruceva je poraz od Makabija iz Tel Aviva 4:1, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu konferencije, pa je jasno da će se u četvrtak verovatno oprostiti od Evrope. S druge strane, Olimpija je izgubila od azerbejdžanskog Karabaga 0:2 u prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifkacija za Ligu Evrope, pa je sva prilika da će morati da se zadovolji igranjem grupnoj fazi Ligi konferencije predstojeće jeseni.


tagovi

SlovenijaNemanja MotikaJegor PrucevCeljeOlimpija Ljubljana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara