Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Pršti borba za opstanak u Grčkoj: Deletić izmišlja bodove Lamiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 09:57

Kjanolefki dočekuju Larisu od koje nisu poraženi osam mečeva zaredom

Sezona u grčkoj se bliži kraju. Manje od mesec dana ostalo je do zvaničnog okončanja Superlige, a dok je Olimpijakos već obezbedio titulu prvaka države, u plej-autu će se do sredine maja voditi žestoke bitke za čuvanje elitnog statusa. Lamija će na stadionu Atanasios Dijakos (18.30) tražiti pobedu protiv AEL-a koja bi joj praktično garantovala sigurnu luku u poslednje četiri runde. Za to vreme Larisi gori pod nogama i zato će joj u centralnoj Grčkoj biti nepohodan trijumf kako bi bacila fenjer i preskočila Panetolikos i OFI.

Zanimljivo, oba tima su u serijama nepobedivosti. Domaćin nije ostao bez bodova pet mečeva zaredom, a gosti u prethodna tri navrata. Uz to, AEL je sačuvao mrežu na dve od poslednje tri utakmice što mu daje dosta čvrstu podlogu da se nada da može do bodova na nezgodnom gostovanju. Nezgodnom, jer su Kjanolefki primili tek tri gola na poslednjih šest mečeva kod kuće.

Izabrane vesti

Uzdaju se izabranici Mihalisa Grigorijua u najboljeg strelca Miloša Deletića i momka koji golgeterski gledano igra sezonu karijere. Nikada ranije nekadašnji fudbaler Vojvodine, Napretka, Jagodine i Radnika nije prebacio brojku od pet prvenstvenih golova u jednoj takmičaskoj godini, ali to se promenilo u dresu Lamije. Tri pogotka u ligaškom delu, a na to još tri u plej-autu. Na sve to nakalemio je i četiri asistencije, pa je jasno da je učestvovao u deset od 20 golova drugog najslabijeg napada grčke elite.

Desnokrilni fudbaler je pre nedelju dana golom u 82. minutu protiv Janine direktno doneo tri boda svom timu. Pre toga je usrećio saigrače realizovanim penalom u 88. minutu i bodom protiv Volosa, a nešto ranije pogotkom je uveličao i trijumf 3:0 nad Panetolikosom, u meču u kojem je strelac bio još jedan Srbin, Lazar Romanić. Dakle, Deletić na poslednje tri utakmice ne prestaje da rešeta. Večeras će pokušati da ga zaustavi sunarodnik Uroš Ćosić koji je počeo prethodni meč protiv Atromitosa (pobeda 1:0).

Računi se u Grčkoj polako svode, Lamija je mnogo bliže opstanku, ali bi Larisa eventualnim trijumfom mogla ozbiljno da joj zakomplikuje situaciju. Kvote ukazuju na to da je iks "najsigurniji", a istorijat njihovih okršaja sugeriše odsustvo goleada. Nikada u istoriji nisu prebacili brojku od tri gola, a Lamija već osam mečeva ne zna za poraz od Larise (pet pobeda, tri remija).

GRČKA SUPERLIGA, PLEJ-AUT

30. kolo

18.30: (2,75) Lamija (2,65) AEL Larisa (2,95)



tagovi

Miloš DeletićFK LamijaLamijaAEL Larisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara