Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Prve nesuglasice Jera i Paunovića koje su procurele u javnost

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 23:10

Španac i Srbin ne mogu da se dogovore oko statusa Aleksisa Vege, prve zvezde Gvadalahare Čivas, koji po svoj prilici neće igrati ni protiv Tigresa (nedelja, 02.05) u 13. kolu meksičke Klausure

Veoma turbulentno je poslednjih meseci u redovima Gvadalahare Čivas. Od poraza u finalu Aperture, preko krize u Klausuri, priča o odlasku trenera Veljka Paunovića, pa sve do izbacivanja najbitnijih igrača Aleksisa Vege i Čikotea Kalderona iz prvog tima zbog kršenja discipline. Pred meč Čivasa i Tigresa, koji je na programu u noći između subote i nedelje (02.05 časova po srednjoevropskom vremenu) u meksičkim medijima se pojavila informacija i da je došlo do nesuglasica između Paunovića i sportskog direktora Fernanda Jera.

Kroz sve dosadašnje probleme Čivas je prošao dobro zato što su Jero i Paunović veoma dobro funkcionisali. Pre godinu dana, kada je Španac prihvatio da dođe u drugi najtrofejniji klub u Meksiku, sam je kontaktirao Srbina i ubedio ga da dođe u Severnu Ameriku.

Izabrane vesti

Čivas je poslednju, 12. titulu osvojio još 2017. godine. Bila je to tek druga u 21. veku. Navijači tima iz Gvadalahare su gladni uspeha, znali su Jero i Paunović da im neće biti lako u klubu u kojem je pritisak tako veliki, a stranci najčešće nisu dobrodošli. Uostalom, Čivas se ponosi na to što za njega igraju isključivo domaći fudbaleri.

Od starta je znao da mu je najveća zvezda Aleksis Vega, sjajan fudbaler, ali vrlo kontroverzna ličnost. U početku su se Paunović i Vega super slagali, dobio je 25-godišnji napadač punu podršku od trenera čak i posle povrede zbog koje dva meseca nije bio u protokolu. Imao je Paunović strpljenje za njega, podigla je ekipa formu za plej-of Aperture i na kraju stigla do finala.


02.05: (2,70) Gvadalahara Čivas (3,20) Tigres (2,50)


U dvomeču za titulu na terenu Tigresa je odigrali 0:0, imali su revanš u Gvadalahari i činilo se da su blizu uspeha. Na poluvremenu je Čivas vodio sa 2:0, ali golovima Andre Pjera Žinjaka i Kordove stigli su Tigrovi do produžetaka, a tamo golom Gvida Pizara u 110. minutu i do pobede.

Čivas je u Klausuri dobro otvorio prvenstvo, ali je upao u rezultatsku krizu i iz šest vezanih utakmica osvojio samo dva poena. Negde u tom periodu došlo je i do pomenutog ispada Vege i Kalderona. Paunović ih je odstranio iz tima, spekulisali su mediji da je izgubio svlačionicu zbog toga i da će otići u Almeriju, ali brzo je stigao demant.

Čivas je bez „grešnika“ zaigrao bolje nego ikada pre, pobedio je gradskog rivala Atlas sa 4:1 i Pueblu sa 2:0. U dobrom raspoloženju dočekuje osvajača Aperture. Važno mu je da u preostala četiri kola ligaškog dela zadrži šestu poziciju na tabeli, koju trenutno zauzima, pošto ona vodi direktno u četvrtfinale plej-ofa.

Problem je navodno što Jero insistira na vraćanju Vege u tim, kako bi mu sačuvao vrednost. Smatra Španac da je napadač zlatna koka za popunu kase, ali da bi mogao da mu podigne cenu neophodno je da bude na terenu.

Međutim, Paunović je navodno pred celom ekipom rekao da dok je on trener Vega i Kalderon više neće igrati za Čivas. To se nikako nije dopalo Jeru i njih dvojica su imali ozbiljnu raspravu. Tako barem tvrde meksički novinari koji su dobro upoznati u dešavanja u Gvadalahari.

Tigres derbi dočekuje na drugoj poziciji, sa pet poena manje od Klub Amerike, a četiri više od Čivasa. U slučaju da ovaj poredak ostane među njima, pa se sastanu u plej-ofu, Tigresu će odgovarati i remi posle dvomeča da prođe dalje.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


MEKSIKO 1, APERTURA – 14. KOLO

Subota

Nekaksa – Pumas 1:0 (0:0)

/Samudio 74/

Mazatlan – Keretaro 3:0 (0:0)

/Eskobar 77, Venegas 88, Amarilja 90+1/

Nedelja

01.00: (2,60) Kruz Azul (3,15) Leon (2,65)

02.05: (2,70) Gvadalahara Čivas (3,20) Tigres (2,50)

02.05: (1,70) Pačuka (3,50) Puebla (4,80)

04.10: (2,50) Monterej (3,30) Klub Amerika (2,65)

19.00: (1,85) Toluka (3,45) Atletiko San Luis (4,00)

Ponedeljak

02.05: (1,75) Santos Laguna (3,50) Huarez (4,50)

04.00: (2,20) Tihuana (3,30) Atlas (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Čivas GvadalaharaVeljko PaunovićFernando JeroMeksiko 1Tigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara