Prvi intervju Žuleta Stojkovića posle bega iz Rapida: Navikao sam da me vređaju, to je u Beogradu normalno

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 13:52

“Razumem da su navijači frustrirani, ali to je fudbal”, poručio novi član LASK-a

Odličan utisak ostavio je Filip Stojković tokom trogodišnjeg mandata u bečkom Rapidu. Međutim, nekadašnji defanzivac Crvene zvezde nije se na lep način oprostio od austrijskog velikana. Na njegovu odluku da ne produži ugovor sa Rapidom, nadovezala su se dešavanja s kraja maja.

Došao je u Beograd i u slobodno vreme otišao da pogleda večiti derbi u finalu Kupa. Bio je to povod da čelnici Rapida otpočnu paljbu ka bivšem reprezentativcu Crne Gore. Govorili su da je neprofesionalan, da nije lojalan, suspendovali su ga za dve poslednje utakmice.

Izabrane vesti

Filip Stojković je već tada imao ugovor u džepu sa LASK-om iz Linca i sada je prvi put opširno pričao o rastanku sa Rapidom.

”Pre nego što sam otišao u Beograd razgovarao sam sa sportskim direktorom i doktorom. Bili su upoznati da sam povređen. Obojica su bili za to da odem u Beograd kod fiziotarapeuta kako bih pokušao da saniram povredu. Nisam došao u Beograd da gledam meč. To sam radio u slobodne vreme, jer imam privatan život. Kao i svi drugi igrači”, poručio je Filip Stojković.

Vrlo emotivno su navijači Rapida prihvatili njegov prelazak u LASK iz Linca. Na društvenim mrežama ga nazivaju Judom i izdajnikom.

”Apsolutno nemam problem sa takvim stvarima. Ja sam bio kapiten Crvene zvezde i bio sam prvi na meti navijača Partizana. Uvek sam imao dobar odnos sa navijačima Rapida. Sada moraju da prihvate moju odluku da sam došao ovde. Razumem da su frustrirani. Promene su deo posla, to je fudbal”.

Neko bi rekao da je iskusni desni bek napravio korak unazad u karijeri. LASK iz Linca neće igrati u evropskim takmičenjima naredne sezone.

”Sezonu pre nego što sam došao u Rapid igrao sam Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom. Rapid tada nije bio u Evropi. Baš me briga... Nadam se da ćemo u prvenstvu biti među četiri tima”.


tagovi

Filip Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara