Noni Madueke (Foto: AFP)
Noni Madueke (Foto: AFP)

PSV ima novu zlatnu koku: Skauti okupirali Luž, Madueke zaludeo premijerligaše, Bajern, PSŽ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 01:56

Totenhem se već kaje, Junajted nije odustao posle prvog "NE"

Odlaskom Donjela Malena sa Filips stadiona, oštrica PSV Ajndhovena je značajno otupela, ali trener holandskog vicešampiona Rodžer Šmit ne mora da brine - Noni Madueke spremno čeka da preuzme štafetu najboljeg strelca Fiilipsovaca iz prošle sezone. I već sada koketira sa velikanima evropskog fudbala. Štaviše, kako piše Dejli Mejl, Madueke se ovog leta visoko kotirao na Dortmundovoj listi potencijalnih zamena za Džejdona Sanča, ali su se na Vestfalenu ipak odlučili za njegovog tri godina starijeg saigrača iz navale.

Kako bilo, Dortmund je, piše pomenuti izvor, samo jedna u nizu krupnih zverki koje motre na 19-godišnje englesko krilo. Najveće interesovanje, očekivano, dolazi sa Ostrva, koje je Madueke napustio pre tri godine (istog leta je navodno odbio i ponudu Mančester Junajteda) kada je uvideo da će teško dobiti standardnu minutažu u prvom timu Totenhema.

Izabrane vesti

Tri leta kasnije, u sredu uveče, taj isti Totenhem poslao je svoje skaute da na delu vide svog nekadašnjeg člana protiv Benfike. I nisu bili jedini. Mančester Junajted i Lester takođe su imali svoje ljude na Lužu pre dve noći, svi sa istim ciljem - da procene koji su Maduekeovi dometi.

No, ni tu se lista skauta prisutnih u Lisabonu u sredu uveče ne završava. Emisarima pomenutih engleskih klubova društvo su na tribinama Benfikinog stadiona pravili ljudi iz Bajerna, Juventusa, Rome i Atalante, posmatrajući kako sa lakoćom pretrčava defanzivce portugalskog tima.

Kako su mu do isteka aktuelnog ugovora ostale još tri godine, na Filips stadionu se nadaju da će ga zadržati makar do narednog leta, mada će, tvrdi Dejli Mejl, mnogo toga zavisiti od ishoda kvalifikacija za Ligu šampiona. U njima je do pre dva dana sve bilo idealno, kako za PSV, tako i za Maduekea, koji je u pobedama nad Galatasarajem i Midtjilandom pripomogao sa dva gola i asistencijom. Pride je i na otvaranju prvenstva zatresao mrežu Eraklesa.

Prošle sezone, kada su prema saznanjima Skaj Sporta njegov razvoj pratili Pari Sen Žermen, Mančester Siti i Real Madrid, pomenutim klubovima pokazao čime raspolaže, postigavši sedam i namestivši jedan manje gol saigračima prošle sezone. A tek se u ovoj sezoni očekuje da demonstrira šta sve zapravo ume. PSV ima novu zlatnu koku i nema sumnje da će je dobro naplatiti.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Noni MaduekePSV AjndhovenTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara