Slavlje igrača PSV-a (©AFP)
Slavlje igrača PSV-a (©AFP)

PSV mora na sve ili ništa u Roterdamu, sa Azarom protiv Fajenorda

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.02.23. | 12:19

Derbi duel 20. runde Eredivizije na De Kajpu

Holandska Eredivizija ima blokbaster ispred sebe, kada vodeći Fajenord dočekuje PSV Ajndhoven i obezbeđuje vođstvo na tabeli ako pobedi. Ajaks je konačno slavio u prošlom kolu i očekuje se da nastavi istim putem na gostovanju Kamburu...

O centralnom događaju 20. kola Eredivizije nema sumnje, jer će u nedeljnom duelu u Roterdamu da se sukobe vodeći Fajenord i aktuelni vicešampion iz Ajndhovena. Domaći tim je do sada sakupio 42 boda i trenutno ima bod prednosti od drugoplasiranog AZ Alkmara. Njegov nadolazeći rival je sakupio četiri poena manje.

Izabrane vesti

Igrači trenera Ruda van Nistelroja su trećeplasirani, ali ako izgube, Ajaks i Tvente mogu da ga prestignu. U poslednje vreme im ne ide baš najbolje, pošto su u prethodnih šest mečeva pobedili samo dva puta. Posle očajnog početka nove godine - remi 0:0 sa Spartom i 2:2 sa Fortunom, jesu pobedili Vitese (1:0), ali su potom neslavno izgubili u Emenu (0:1). Uostalom, razveselili su se prošlog vikenda protiv Go Aheda (2:0).

14.30: (2,50) Fajenord (3,35) PSV (2,80)

Uprava kluba iz Ajndhovena bila je veoma aktivna na kraju prelaznog roka. Poslednjeg dana januara PSV je uspeo da dovede veliku zvezdu - Torgan Azar je došao na pozajmicu iz Dortmunda. Na primer, timu se pridružio defanzivac Patrik van Anholt iz Galatasaraja, dok je Vertesen otišao na pozajmicu u Union Sen Žiloaz, Maks po istom principu u Ajntraht i van Hinkel u Vitese.

"Sledeća sedmica će biti veoma izazovna, očekuju nas borbe u Kupu i potom Evropi, a mi moramo da se što bolje pripremimo za užasan tempo. Utakmica protiv Fajenorda će biti veoma važna za nas, jer je pitanje da ćemo da budemo na minus sedam ili minus jedan. To je ogromna razlika. Očekujem izbalansiranu borbu sa pažljivo pripremljenim taktičkim planom", rekao je Van Nistelroj na konferenciji za novinare pre meča.

Domaći tim predvođen trenerom Arneom Slotom izgubio je samo jednom u celoj godini, i to od baš PSV-a u 7. kolu, kada sredinom septembra nije uspeo da bude bolji u goleadi od sedam golova u Ajndhovenu (4:3). Poslednji put Fajenord je remizirao sa Tventeom, kada u Enšedeu nije uspeo da zadrži prednost od jednog gola (1:1).

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU FAJENORDA - 2,50!

PSV ponovo ne može da računa na Boskalju, a po svemu sudeći ni na Saibarija, dok Mauro Žunior još služi kaznu zbog isključenja u Emenu. S druge strane, Slotu nedostaju Trauner, Simanski i Trost.

"Naravno, radujemo se utakmici, ali dobro znamo da će biti izuzetno teško zadržati prvo mesto. PSV se postepeno vraća u solidnu formu i može da podnese velike mečeve, što nam je lično dokazao u septembru na svom terenu", rekao je 44-godišnji strateg Fajenorda.

EREDIVIZIJA - 20. KOLO

Petak

Fortuna Sitard - Sparta 0:0

Subota

Volendam - AZ Alkmar 1:1 (0:0)

/Mbujamba 62 - Odgard 83/

Emen - Vitese 2:2 (1:2)

/Asenun 43, Oroz 87ag - Manhof 33, Arkus 38/

Utreht - Herenven 1:0 (0:0)

/Duvikas 69pen/

Ekscelzior - RKC 0:0

Nedelja

12.15: (9,50) Kambur (6,00) Ajaks (1,28)

14.30: (2,50) Fajenord (3,35) PSV (2,80)

14.30: (2,50) Go Ahed (3,30) NEC (2,85)

16.45: (5,80) Groningen (3,80) Tvente (1,62)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaFajenordPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara