Gabrijel Moskardo (©Reuters)
Gabrijel Moskardo (©Reuters)

PSŽ dao 20.000.000 za tinejdžera pred operacijom, Brazilci razočarani: Bili smo protiv transfera

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 12:25

Ali nisu imali izbora, kažu u Korintijansu

Težak prvi dan na poslu za novog predsednika Korintijansa Augusta Mela. Došao je sa jednom idejom kako treba da vodi klub, a zatekao je situaciju koja će ga verovatno prinuditi da se prilagođava situaciji. U konkretnom slučaju to znači i da je Melo morao da se odrekne sueprtalentovanog 18-godišnjaka Gabrijela Moskarda, koji će karijeru nastaviti u Pari Sen Žermenu.

Doduše, tek od leta. Ne zato što je tako trebalo da bude, već zato što Moskardo prvo mora da u Dohi operiše povređeno stopalo. Oporavak će trajati barem tri meseca i za to će se Korintijans pobrinuti.

Izabrane vesti

PSŽ ni pored tog hirurškog zahvata nije odustao od transfera. Štaviše, za 18-godišnjeg igrača platiće 20.000.000 evra i još 2.000.000 mu bonusima. S tim da Korintijansu pripada 92,5 odsto transfera, odnosno 18.500.000, plus možda bonusi.

Baš zbog toga su u klubu besni. I prst krivice upiru u prethodno rukovodstvo.

Od starta smo se protivili ovom poslu, ali to je realnost.  Nisam bio za prodaju. Naši igrači bi trebalo da budu tek treći izvor prihoda. Prvo prodaja dresova, sponzori, pa tek onda igrači… Želimo da oni ostanu što duže, da se razviju, osvoje trofeje i da tako podignu cenu. Da se razumemo, ovo je neverovatna cena. Ali nismo želeli da ga pustimo. Samo smo morali, jer da smo odbili oni su mogli da plate izlaznu klauzulu i prođu još jeftinije”, žalio se Melo.

Dodao je i da je Korintijans isprva imao samo 80 odsto od obeštećenja, ali da je nova uprava uspela da “izboksuje” tih dodatnih 12,5 procenata.

Kako bilo, Moskardo posle samo 18 prvenstvenih utakmica u dresu Korintijansa ide u Pari Sen Žermen. Očigledno talentovan mladić.


tagovi

Gabrijel MoskardoZimski prelazni rok 2024Korintijans

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara