Mohamed Simakan (Foto: ©AFP)
Mohamed Simakan (Foto: ©AFP)

PSŽ našao alternativu za Škrinijara koja bi mu uštedela 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 12:19

Opcija B je Mohamed Simakan

Od početka juna, dakle, više od dva meseca, Pari Sen Žermen pokušava da dovede Milana Škrinijara. Slovački defanzivac je prioritet Parižana i Inter je spreman za pregovore, ali pod svojim uslovima. Žele da, kad se već odriču bitnog igrača, jednom prodajom ublaže finansijske probleme, te su zacepili cenu od 70.000.000 evra.

A na Parku Prinčeva je dolaskom Luisa Kampoša došlo do zaokreta u transfer politici, pariski klub ovog leta nije kao po običaju preplaćivao igrače i do sada nije želeo da ide preko 60.000.000 evra, zbog čega su se pregovori sa Interom toliko otegli…

Izabrane vesti

Istovremeno sa ulaznim, čelnici Pari Sen Žermena rade i na izlaznim transferima, a kako bi uskoro mogao da ostane bez Tila Kerera i Abdua Dijaloa o čijim prodajama pregovara već neko vreme (zagrizli Vest Hem i Sevilja), šampion Francuske ne želi da uđe u sezonu sa manjkom opcija u srcu odbrane.

Ugledni Ekip piše da se PSŽ u potrazi za alternativama zagledao u štopera Lajcpiga Mohameda Simakana. Dobro poznato lice u Francuskoj, s obzirom na to da je dve godine nastupao za prvi tim Strazbura pre nego što ga je nemački klub prošlog leta kupio za 15.000.000 evra.

Čelnicima Pari Sen Žermena i dalje su u sećanju prošlogodišnje utakmice grupne faze Lige šampiona sa Lajpcigom u kojima je Simakan demonstrirao set zavidnih atletskih sposobnosti, a pored toga što ima tek 22 godine – što je bitno u kontekstu želje za podmlađivanjem tima – Francuz se u Saksoniji navikao na formaciju sa trojicom štopera koju će po svemu sudeći Kristof Galtije koristiti na Parku Prinčeva.

Zbog svega pomenutog Simakan je opcija B u slučaju da pregovori sa Škrinijarom definitivno propadnu. Nemački klub nije u potpunosti zatvoren za prodaju i svog štopera ceni na 40.000.000 evra, što znači da bi dovođenjem Simakana umesto Škrinijara prvak Francuske uštedeo 30.000.000.

Pari Sen Žermen je dovođenjem Nordija Mukijelea pre tri nedelje baš iz Lajpciga sa istim učvrstio vezu, pa je spreman i da sačeka čedo Red Bula da pronađe zamenu pre nego što potpiše Simakana.


tagovi

Mohamed SimakanPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2022RB LajpcigMilan Škrinijar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara