Julijan Nagelsman (Reuters)
Julijan Nagelsman (Reuters)

PSŽ odabrao: Nagelsman plus Anri

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 17:14

Uskoro stiže novi trener na Park prinčeva

Kristof Galtje je sinoć poslednji put sedeo na klupi Pari Sen Žermena, oprostio se sa titulom, nije doneo rezultat koji se očekivao i posle godinu dana će napustiti Park prinčeva. Ostale su još neke formalnosti da se reše jer je imao još godinu dana ugovora.

A klub iz francuske prestonice već uveliko radi na dovođenju zamene i na dobrom je putu da uskoro promoviše zvučno trenersko ime. I još zvučnije ime u stručnom štabu. Prema kredibilnim francuskim izvorima, klupi Pari Sen Žermena je trenutno najbliži Julijan Nagelsman, a u stručnom štabu bi trebalo da mu pomaže Tjeri Anri.

Izabrane vesti

PSŽ je još početkom aprila stupio u kontakt sa nemačkim stručnjakom koji je zada dobio otkaz u Bajernu. Od tada se Nagelsman pominjao kao kandidat za posao u Čelsiju i Totenhemu ali je odbio londonske klubove.

Upravo je Nagelsman presudio Galtjeu na klupi Pari Sen Žermena kada ga je eliminisao u osmini finala Lige šampiona. Od tada se njegovo ime visoko kotiralo na Parku prinčeva, a poslednjih nedelja je stiglo i zeleno svetlo iz Katara za početak pregovora. Oni za sada idu u dobrom smeru iako još nije sve dogovoreno. Ostaje još nekoliko prepreka koje treba premostiti da bi se postigao konačan dogovor ali obe strane su optimisti.

Pominjala su se i imena poput Luisa Enrikea, Žozea Murinja i Tijaga Mote ali oni ostaju tek rezervne varijante ako ne dođe do dogovora sa Nagelsmanom. U paketu sa njim bi trebalo da dođe i slavni Tjeri Anri kao asistent ali i neka vrsta spone između igrača i stručnog štaba. Pa čak i kao mentor Kilijanu Mbapeu oko kojeg će apsolutno sve da se vrti u budućnosti posle odlazaka velikih imena poput Lea Mesija, Serhija Ramosa, a vrlo verovatno i Nejmara.


tagovi

Julijan NagelsmanTjeri Anri

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara