Foto: Reuters
Foto: Reuters

PSŽ osvojio sve u Francuskoj, dupla kruna nakon četiri godine pauze (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 23:09

Usman Dembele najzaslužniji za slavlje Svetaca u Lilu – 2:1

Skoro pa savršena sezona za Pari Sen Žermen. Nakon Superkupa Francuske, treće šampionske titule u nizu, ekipa Luisa Enrikea osvojila je i Kup Francuske pobedom nad Lionom u Lilu – 2:1 (2:0). Svecima ostaje samo da žale što nisu uspeli da dođu do finala Lige šampiona, što bi ovu sezonu učinilo jednom od najuspešnijih u istoriji kluba.

Kilijan Embape je brojkama obeležio ovu sezonu, ali je za večerašnji trofej i prvu duplu krunu nakon sezone 2019/2020, klubu iz glavnig grada Francuske doneo Usman Dembele. Bivši igrač Barselone bio je strelac prvog gola svoje ekipe u 22. minuta, nakon što se izborio za poziciju na drugoj stativi i iskoristio savšen centaršut Nuna Mendesa.

Izabrane vesti

Ipak, odlično desno krilo Parižana demonstriralo je klasu 12 minuta kasnije, kada je lukavim centaršutem, koji je išao govoto po gol-aut liniji na suprotnoj strani pronašao Fabijana Ruiza, a ovaj glavom pronašao put do gola.

Već viđeno slavlje Enrikeovog tima pokušao je da pokvari snažni Irac Džejk O’Brajan, koji je smanjio rezultat u 55. minutu nakon kornera koji je izveo Rajan Šerki, a u 77. minutu, iz slične situacije glavom gađao preko prečke. Međutim, izjednačenje ne bi predstavljalo realan odnos snaga na terenu, pošto je PSŽ još u prvom poluvremenu mogao do vrha da napuni protivničku mrežu.

U Lionu su bili razočarani porazom u finalu, ali i te kako imaju razloga da budu zadovoljni prolećnim delom sezone. Od ekipe koja je bila u opasnoj zoni stigli su do mesta u Ligi Evrope. Plasman u finale kupa predstavljao je krunu sezone za ekipu Pjera Saža, ali su i Lilu večeras naleteli na jačeg od sebe.

Nemanja Matić je vodio žestoku bitku sa paklenim veznim redom Svetaca, a na terenu je proveo 86 minuta, kada ga je zamenio Mama Balde, koji je bio poslednja nada Lionu da stigne do izjednačenja u finišu utakmice.





tagovi

Kup FrancuskeUsman DembeleFabijan Ruiz Penja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara