Rijad Marez (Reuters)
Rijad Marez (Reuters)

Puče još jedna saudijska transfer bomba: Mančester Siti prodao Mareza!

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.07.23. | 18:55

Druga ponuda je zadovoljila šampiona Evrope

Došlo vreme da bogati Mančester Siti ne može da zadrži igrača pred naletom prebogatih Saudijaca.

Sledeća velika zvezda evropskog fudbala koja se seli u Saudijsku Arabiju je Rijad Marez. Danas je postignut dogovor oko njegovog transfera u Al Ahli.

Izabrane vesti

Prvo je Siti odbio ponudu za Alžirca tešku 20.000.000 evra. Ali Saudijci nisu prihvatili “ne“ kao odgovor, vratili su se sa finansijski jačim predlogom i dobili zeleno svetlo šampiona Evrope. Siti je danas prihvatio drugu ponudu tešku 35.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse.

Još pre desetak dana je Marez dogovorio lične uslove sa Al Ahlijem. Nije mogao da odbije faraonsku ponudu za trogodišnji ugovor vredan čak 50.000.000 evra po sezoni! Plus bonusi, plus opcija da se saradnja nastavi za još jednu sezonu. Ima zagarantovanih 150.000.000 evra u klubu iz Džede. Podsetimo, u Sitiju je zarađivao oko 7.000.000 evra po sezoni i imao još dve godine ugovora.

Sutra ga očekuju lekarski pregledi i paraf saradnje sa klubom koji je ovog leta već doveo velike zvezde u vidu senegalskog golmana Eduara Mendija i brazilskog napadača Roberta Firmina. I očekuje ih se još...

Marez je u Mančester Siti došao kao kapitalno pojačanje pre pet godina posle senzacionalne šampionske titule sa Lesterom. Građani su tadašnjem prvaku Engleske platili blizu 70.000.000 evra za transfer Alžirca. Godinama je bio standardan kod Pepa Gvaridole i jedan od najboljih igrača engleskog tima.

Ipak, utakmica posle koje stvari više nisu bile iste je bio onaj ludi dvoboj sa Real Madridom u polufinalu Lige šampiona pretprošle sezone. Građani su imali Real na konopcima, Marez je dao gol u Madridu ali i propustio sjajne šanse da dotuče Real. Kazna je usledila u onom nezaboravnom finišu kada je Real napravio ludo.

Prošle sezone Marez nije više bio tako standardan kao pre toga. Videlo se to u završnici Lige šampiona. Nije dobio ni minut u mečevima protiv Bajerna, u dvomeču protiv Reala je ušao samo u poslednjih 11 minuta revanša kada je sve bilo rešeno, a i finale protiv Intera je presedeo na klupi. Bilo je očigledno da su Bernardo Silva i Džek Griliš u velikoj prednost kod Gvardiole.

Tada su Saudijci uskočili u priču i rešili da ga dovedu kao jednu od najvećih zvezda. Marezova popularnost među Arapima je ogromna, a islamska veroispovest će mu olakšati prilagođavanje u rigidnom svetu pravila u Saudijskoj Arabiji.

Siti mu je danas dao zeleno svetlo da ode na lekarske preglede u novi klub i prihvatio ponudu Al Ahlija. On je drugo veliko ime koje je napustilo Siti ovog leta posle Ilkaja Gubdogana, a njegovim stopama bi mogli Kajl Voker koji je blizu transfera u Bajern i Bernardo Silva kojem saudijski Al Hilal nudi ogroman novac.

Spekuliše se da bi Mančester Siti kao privremenu zamenu za Mareza mogao da dovede Rafinju iz Barselone, a da onda sledećeg leta ulovi neko kapitlano pojačanje.

Podsetimo, ovog leta su u Saudjsku Arabiju od zvučnih imena stigli Kalidu Kulibali, Ruben Neveš i Sergej Milinković Savić u Al Hilal, Karim Benzema i Engolo Kante u Al Itihad, Marcelo Brozović i Seko Fofana u Al Nasr...


tagovi

Rijad MarezAl Ahli DžedaAl AhliLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara