Marselo (©Reuters)
Marselo (©Reuters)

Pusti taktiku, svi u napad: Efekat Dinizismo – šest komada u derbiju i povratak Fluzaa; Hulk bombardovao Palmeiras (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 05:59

Korintijans ispustio pobedu, Arijas spasilac...

Treneri širom sveta prate trendove, trude se da usavrše igri i kao po pravilu trude se da preslikaju model Pepa Gvardiole. Zanemarljiv je broj onih što bi da osmisle nešto novo ili vrate se na staro, a jedan od njih je Fernando Diniz. Vratio se korenima i dobrim, starim brazilskim običajima: pusti taktiku, uživaj u igri i – svi u napad.

Može i tako, ne mora do iznemoglosti da se davi lopta i pokušava nešto za šta moraš da imaš ozbiljne majstore da bi funkcionisalo. A, daleko od toga da ih većina ima kao Pep Gvardiola, Narprotiv, mizeran je broj onih koji i približno imaju tako kvalitetan igrački kadar. Zato su za Dinizismo potrebni haos i dobra tehnika, a efekat je šest komada u derbiju i podela bodova na ravne časti između Fluminensea i Korintijansa – 3:3 (1:3).

Izabrane vesti

Fernando Diniz ima još brdo posla da odradi kako bi usavršio model po kome bi da mu ekipa funkcioniše, jer trenutni ima rupice i rupe. Teško da neće biti golova, samo je pitanje u čijoj mreži. Najčešće će lopte završavati u obe i to jeste manjkavost Dinizisma, ali isto tako navijači mogu da očekuju ludu zabavu i velike povratke.

Korintijans je povlačio konce u prvom poluvremenu, Juri Alberto je prelepo lobovao čuvara mreže Fluzaa (možete pogledati OVDE), ali ni dva gola prednosti gostima nisu bila garant trijumfa. Zaigrao je domaćin na sve ili ništa, bacio sve karte na napad i – iščupao bod. Lima je odapeo strelu (možete pogledati OVDE), a spasilac je bio Džon Arijas. Doneo je Fluminenseu bod kada se opasno zakuvalo i kada su Tijago Santos i Felipe Melo koga je zamenio van terena dobili crvene kartone.

Izbio je kolumbijski napadač sam pred gomana Kasija, otvorio stopalo i smestio loptu u mrežu. Gol pogledajte OVDE. Korintijans je nastavio da tapka u mestu i bude van zone koja vodi u Kopa Sudamerikanu, a Fluzao da kaska za timovima koji idu u kvalifikacije za Kopa Libertadores, ali je zato korak napred napravio Atletiko Mineiro pobedom nad Palmeirasom – 2:0 (1:0).

Samo što je meč počeo – bomba Hulka! Raspalio je sa distance, pronašao pukotinu u odbrani i katapultirao loptu. Neodbranjivo! Nastavio je da iskušava Vevertona udarcima sa distance, ozbiljno mu je pripretio u nekoliko navrata. Što iz igre, što iz prekida. Preznojavao se čuvar mreže Palmeirasa i još jednom do kraja morao da vadi loptu iz gola. Paulinjo je kod prvog pogotka bio asistent, a kod drugog je bio egzekutor.

Dobio je pravovremen pas u prostor, ubacio u veću brzinu, sačekao da Veverton krene da pada i elegantno podbo loptu. Taman toliko da golman Palmeirasa ništa ne može da učini.

BRAZIL 1 – 27. KOLO:

Sreda

Gremio - Atletiko PR 1:2 (1:1)

/Besozi 7 - Zapeli 38, Roča 90+4/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Botafogo 1:2 (1:1)

/Benitez 39 - Žunior Santos 22, 50/

Koritiba - Kujaba 0:3 (0:1)

/Dejverson 24, Pita 82, Ranijele 88/

Baija - Internasional 1:0 (1:0)

/Bjel 44/

Gojas - Sao Paulo 2:0 (2:0)

/Ugo 10, Everton 45+5/

Vasko da Gama - Fortaleza 1:0 (0:0)

/Paje 58/

Kruzeiro - Flamengo 0:2 (0:2)

/Lukas 39, Pedro 44pen/

Palmeiras - Atletiko Mineiro 0:2 (0:1)

/Hulk 2, Paulinjo 76/

Petak

Santos - Bragantino 1:3 (0:2)

/Ortis 86ag - Eduardo Saša 9, 29pen, Ramires 47/

Fluminense - Korintijans 3:3 (1:3)

/Lima 22, 56, Arijas 84 - Juri Alberto 10, 27, Santos 32/



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1FluminenseKorintijansPalmeirasAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara