Radiš sjajan posao Đulene, Sevilja ima trenera do 2024. godine

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.01.21. | 18:54

Nagrada za sjajne rezultate na stadionu Ramon Sančez Pishuan

Sevilja je produžila ugovor treneru Đulenu Lopetegiju, koji dve godine unazad radi vrlo dobar posao na stadionu Ramon Sančez Pishuan. Nekadašnji trener Reala i Porta, stavio je paraf na ugovor do 2024. godine, a aktuelni mu je isticao 2022. To samo potvrđuje da u Sevilji veruju u ono što radi odlični strateg.

Novi ugovor je stigao kao nagrada posle važnog slavlja nad Real Sosijedadom. Sevilja se izjednačila sa istim protivnikom na petom mestu, a ima dva boda manje od četvrtoplasiranog Viljareala, uz dve utakmice manje.

Izabrane vesti

Lopetegi je u Sevilji od leta 2019. godine, gde je stigao posle neprijatnih iskustava u Madridu i reprezentaciji Španije. Ipak, u Sevilji je potvrdio kvalitet. Osvojio je Ligu Evrope i zaigrao u Ligi šampiona, a na dobrom je putu da i ove sezone ostvari zavidan rezultat.

Lepetegi je trener sa najboljim procentom pobeda (58,2) u istoriji Sevilje, ali i sa najvećim procentom mečeva u kojima nije poražen (82,27 odsto). Pobedom nad Sosijedadom došao je do jubilarnog 100. prvenstvenog boda sa Seviljom, a u prseku ih osvaja 1,89 po utakmici. Na klupi Sevilje ima skor od 46 pobeda, 19 remija i 14 poraza.



tagovi

Đulen Lopetegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara