Nišlije na Pohorju (©Radnički Niš)
Nišlije na Pohorju (©Radnički Niš)

Radnički Niš – UTA Arad: Prva od dve generalne probe

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 12:05

Debituje Tolordava, Marjanović se vraća u formu, a Nikola Štulić juri nastavak golgeterske serije

Iz tabora niškog Radničkog poručuju da ne pamte da su na nekim pripremama imali bolje uslove za rad, ali njihov boravak u Sloveniji primakao se kraju. Ostalo je da u naredna tri dana odigraju još dve kontrolne utakmice, pa da se vrate u surovu realnost, koja donosi nikad teži start jedne takmičarske sezone: okršaje sa Crvenom zvezdom i Partizanom na startu Superlige, „prošarane“ dvomečom drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije, protiv boljeg iz duela Gzira (Malta) – Atletik (Andora)...

Prva od te dve provere odigraće se danas od 17.30 časova, protiv ekipe UTA iz Arada, a druga u subotu protiv Slaska iz Vroclava i, prema rečima trenera Tomislava Sivića, nema razlike u pristupu tim dvema utakmicama – i jedna i druga tretiraju se kao generalne probe za gostovanje na Marakani 10. jula.

Izabrane vesti

UTA je, najkraće rečeno, rival po meri. Osmoplasirana na kraju prethodnog rumunskog šampionata. Pre šest dana pobedila je bugarsku Maricu iz Plovdiva (5:1) skoro jednako ubedljivo kao Radnički prekjuče (6:0), a činjenica da je u ponedeljak poražena od Vojvodine sa 2:1 biće vrlo zanimljiva Nišlijama da na taj način „izmere“ gde su trenutno u odnosu na novosadskog rivala koga ovog leta u novo ruho „oblači“ upravo nekadašnji trenersko-direktorski tandem Radničkog Milan Rastavac Marko Jovanović.

Za očekivati je da trener Sivić ravnomerno rasporedi minutažu u ova dva meča, a nekoliko detalja biće u centru pažnje. Najavljen je debi gruzijskog štopera Antona Tolordave, koji se juče priključio ekipi na Pohorju. Najzvučnije pojačanje ovog leta, povratnik Saša Marjanović propustio je prve dve provere u Sloveniji i tek protiv Marice odigrao svoje prve minute, pa su mu novi mečevi jako važni za ulazak u ritam. Posle dugog i teškog perioda prilagođavanja na novu sredinu u prolećnom delu prethodne sezone, Nikola Štulić je probio led i bukvalno „eksplodirao“ protiv Bugara, postigavši četiri gola, pa je na njemu da ostvari kontinuitet dobrih partija i ne dozvoli da to bude samo trenutni bljesak. Najzad, sa Radničkim se na Pohorju nalazi i mladi Portugalac Arauho, igrač reprezentativnog pedigrea u najmlađim kategorijama, iza koga je duga pauza zbog teške povrede, a stručni štab Nišlija i dalje vaga da li bi fudbaler koji pokriva pozicije štopera i zadnjeg veznog mogao da bude istinsko pojačanje.

Uz napomenu da su dva izuzetno važna aduta Radničkog trenutno van stroja. Kamerunac Bazile Jamkam, otkrovenje prolećne polusezone, oporavlja se od malarije i ekipi će se priključiti po povratku u Niš, dok golgeter Miljan Škrbić, nakon operacije ligamenata kolena, zbog koje je van terena već više od pola godine, radi po posebnom programu i njegov povratak na teren ne očekuje se pre avgusta.

Piše: Dušan JOCIĆ 

 


tagovi

Radnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara