Vidosavljević i Bevis (Star Sport)
Vidosavljević i Bevis (Star Sport)

Radnički popalio sve alarme “na krovu” i zakazao spektakle za Evropu na Čika Dači

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.04.24. | 22:20

Feđa Dudić se ispravio u drugom poluvremenu i totalnom ofanzivom poslao Zmajeve u borbu za opstanak

Radnički je izdržao ludački tempo, zadržao sjajnu prolećnu formu i kao petoplasirani ulazi u plej-of. A to je prilično bitno. Umesto da kao šestoplasirani tim gostuje direktnim rivalima za Evropu Vojvodini i Čukaričkom, iste će kao petoplasirani posle 30 kola dočekati na Čika Dači u plej-ofu. Možemo da pretpostavimo kakav ambijent će napraviti hiljade Kragujevčana u direktnim borbama za evropske vize…

Iako energetski na granici jer mu je ovo bila peta utakmica u poslednjih 16 dana, Radnički je uspeo da maksimalnim naporima u drugom poluvremenu slavi 2:1 “na krovu” protiv Voždovca i domaćina gurne u ambis grčevite borbe za opstanak. Dok Kragujevčani igraju sezonu iz snova, Zmajevi srljaju iz poraza u poraz. Ovo im je bio osmi na poslednjih 10 mečeva u Mozzart Bet Superligi Srbije. U 2023. godini su osvojili tek dva boda i svi alarmi na krovu tržnog centra su popaljeni. Voždovac se ozbiljno kocka sa superligaškim statusom.

Izabrane vesti

Nije Voždovac toliko loš i ne igra toliko slabo koliko kao što rezultati govore. Ali nema taj ubilački instinkt da prelomi rivala i nema Feđu Dudića na klupi da prepozna trenutak i potezima sa klupe okrene utakmicu na svoju vodenicu. Ali mogli su odgovorni u voždovačkom klubu i da naslute nešto tako kada su se kladili na ovako mlad tim i trenera…

Zato Radnički poput kameleona pokazuje sto lica i kada mu ne ide, uvek ima neki trik koji Dudić izvuče iz rukava i okrene situaciju na terenu. Kockao se ozbiljno bosanski stručnjak sa večerašnjom utakmicom. Valjda i zbog energetske potrošnje i pete utakmice u poslednje dve nedelje, počeo je bez Bevisa, Ristića, Simovića, Gluščevića… A nema Radnički baš toliko kvalitetan tim da pokrije sve te izostanke. 

Pogtovo na prebrzoj podlozi na krovu. Iako je Radnički prethodnih dana trenirao na pomoćnom veštaku u Kragujevcu, Feđa Dudić očigledno nije dovoljno ozbiljno shvatio ono što ga čeka na stadionu Voždovca.

Hteo da gradi igru od golmana i umalo nastradao jer sa Mladenovićem na golu to nije moguće. Poletni Voždovac je visokim presingom nedavno napravio ogromne probleme Partizanu, pa ni Radnički nije bio izuzetak. Poletna i mlada ekipa Zmajeva je kidisala na poslednju liniju gostiju i već u prvom minutu je golman Mladenović dodao loptu u noge Petroviću ali nije kažnjen.

U timu Radničkog je na početku najrazigraniji bio Vasilije Đurić, okrznuo je stativu u trećem minutu, ali je već u desetom podesio nišanske sprave. Sjajno je primio dugu loptu, zasekao unutra, izlomio Đurđevića i majstorski pogodio suprotan ugao.

Voždovac je posle primljenog gola menjao formaciju, ali i dalje pritiskao. Nešković je u 18. minutu iznudio korner koji je izveo i na drugoj stativi pogodio Đurđevića koji je izgledančio glavom. Vatren početak je obećavao goleadu ali smo posle toga videli reviju grešaka i faulova umesto atraktivnog fudbala koji neguju oba tima.

Flemings je bio najkonkretniji u domaćem timu, imao neke solidne pokušaje i pokušavao je da podigne Voždovac. Na drugoj strani je Ortiz bio potpuno bezopasan u špicu gostiju, osim što je sačuvao par lopti i neke ostavio na šut saigračima. Vidosavljević je u 34. minutu upropastio obećavajući napad i maestralan pas Viždija, Aleksič je grešio u zavrđnom pasu, a Ortiz i Zorić slabo reagovali u srcu kaznenog prostora domaćih nakon dobre lopte sa desnog krila. Na drugoj strani je Kolarević zategao praćku sa 20 metara i naterao Mladenovića na paradu. Golman Kragujevčana je potom još jednom užasno intervenisao nogom, istrčao, nije uspeo da ispravi grešku, ali je Petrović još gore reagovao i nabio loptu preko gola. U finišu poluvremena je Aleksić greškom otvorio kontru domaćima ali su se spetljali.

Drugo poluvreme je počelo sa još manje sadržaja, nesigurni Mladenović je častio Neškovića novim kornerom, a Aleksić u dobrom napadu zakasnio sa predajom lopte Ortizu pa mu je gol posle duplog pasa poništen zbog ofsajda.

Ključni detalji meča su bile izmene Feđe Dudića. Na poluvremenu je uveo Ristića umesto Zorića, a u 67. minutu kada su svi očekivali Ortiza napolju, uveo je Gluščevića i Bevisa umesto Viždija i Đurića i naredio totalnu ofanzivu. Povukao je Vidosavljevića u sredinu i to je bio pobednički potez.

Ristić je u 71. minutu povukao kroz sredinu, dodao do Aleksića koji je fantastično osetio ubacivanje Milutina Vidosavljevića i spojio ga sa golom. Ceo meč je Aleksić grešio u završnom pasu ali ovo je bio taj koji se čekao i koji je pokazao viziju igre mladog veziste. Vidosavljević je izašao sam na Gudžulića i hladnokvrno pogodio po zemlji.

Usledile su izmene u domaćem timu, stihijski izgleti napred, Flemings je nastavio da preti i u dubokoj nadoknadi vremena strašnim šutem pogodio stativu. Lopta se odbila do Teodorovića koji je otpadak poslao u mrežu i gostujući fudbaleri su popadali po travnjaku.

Ali VAR je presudio da je bio ofsajd i na tribinama je opet zagrmelo “Radnički, Radnički” s obzirom da su gosti imali veću podršku danas od domaćih.

Voždovac – Radnički 1923 1:2 (1:1)

/Đurić 10 – Đurđević 18, Vidosavljević 71/

Stadion: TC Voždovac. Gedalaca 900. Sudija: Miloš Milanović.

Voždovac: Gudžulić 5,5 – Đurđević 6, Savić 6, Lukić 5,5, Đuričić 5,5 (od 76. Antonijević -) – Pirgić - (od 22. Miletić 6), Matić 5,5 – Flemings 6, Nešković 6,5, Kolarević 6 (od 76. Vujanović -) – Petrović 5,5 (od 61. Teodorović 6)

Radnički: Mladenović 5,5 – Ćosić 6,5, Šerbečić 6,5, Mitrović 6, Dadić 6 – Zorić 5,5 (od 46. Ristić), Aleksić 6,5 (od 89. Vidović -) – Vidosavljević 7, Viždi 6 (od 67. Bevis), Đurić 6,5 (od 67. Glušević) – Ortiz 5,5 (od 80. Ivelja)

Igrač utakmice: Milutin Vidosavljević 7



tagovi

fk voždovacKK Radnički KragujevacMilutin Vidosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara