Andrija Radulović (Star sport)
Andrija Radulović (Star sport)

Radulović dao veštačko disanje Radniku

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.04.23. | 20:07

Majstorija mladog napadača za zlatne bodove Surduličana protiv Napretka (1:0)

Sedeo je jesenas Dragan Perišić na klupi Radnika kad je poražen pod Bagdalom (1:0) i bio na klupi Čarapana u meču u kojem su Surduličani, u završnoj rundi preliminarne faze Mozzart Bet Superlige, savladali Napredak - 1:0.

Bravura mladog Andrije Radulovića rešila je pobednika na jugu Srbije i dala veliku nadu Radniku da će ove sezone uspeti da izbegne ispadanje iz lige.

Izabrane vesti

Pred početak plej-auta, Surduličani imaju isti broj bodova kao lučanska Mladost, koja se nalazi u baraž zoni - po 23.

Zima je pokazala da, iako otpisani, Plavi neće položiti koplja pred nastavak sezone. Napravili su vrlo dobar prelazni rok, što je bio samo uvod u jaču formu na proleće - Radnik je danas zabeležio četvrtu pobedu u polusezoni. Pred njim su pali Mladost (1:0), Voždovac (2:0), Partizan (2:1) i danas Napredak (1:0).

Kao da su Čarapani, iako za sada u daleko sigurnoj zoni od rivala, bili u većem grču u uvodu meča. Domaćin je krenuo silnije, a gosti nisu skoro pola sata mogli da povežu redove.

Radnik je potisnuo Napredak na njegovu polovinu, a remek delo Andrije Radulovića u devetom minutu mu je donelo prednost. Sjajno se napadač domaćih oslobodio dvojice defanzivaca gostiju, našao prostor i iskosa, sa dvadesetak metara, odlično šutirao u dalji gornji ugao golmana Petrića čija parada nije uspela da osujeti nameru mladog igrača.

Stigao je Radnik do prednosti i do dodatne motivacije. Još više oslobođen pritiska mogao je najpre preko Dražića, pa ponovo Radulovića da duplira vođstvo. Probudio se Napredak u završnici poluvremena, nedovoljno za više od poništenog gola, kada je lopta pre pogotka Čečarića, napustila granice igrališta.

Ujednačenije drugo poluvreme donelo nam je još otvoreniji fudbal, ali bez puno pravih prilika. Napredak je ulaskom iskusnog Ljubomirca probao da ubrza napade. Krenuo je Radnik u kontranapad iz kojeg je Makarić sredinom nastavka pogodio prečku, pa mu se nije dalo da upiše prvi gol u drugom mandatu u Surdulici. Mogao je ponovo isti igrač da iznenadi goste, ali su se odbrambeni igrači Napretka zajedno s Petrićem, ipak snašli da napadač Radnika ne izbije sam na prazan gol.

Znao je domaćin kako i kad da pojačava ritam, vrlo umešno sprovodio defanzivne zadatke, nošen kvalitetima Abrahama, Radulovića i Makarića, ali i idejama i motivacijom Slavoljuba Đorđevića sa klupe. I upisao je zlatne bodove pred ulazak u plej-aut. Napredak je poput cele sezone, nastavio u ritmu toplo-hladno i moraće mnogo ozbiljnije ako želi da brže od drugih klubova stigne do sigurne luke.

RADNIK - NAPREDAK 1:0 (1:0)

/Radulović 9/

Stadion: U Surdulici. Sudija: Momčilo Marković.

RADNIK: Ranđelović 7 - Abubakar 7 (od 71. Bogdanović -), Bondarenko 6,5, Stevanović 6,5, Subotić 7 (od 82. Kunić) - Oreščanin 6,5, Rustemović 6,5, Stojanović 6 - Radulović 7,5 (od 71. Lazić -), Makarić 6,5, Dražić 6 (od 55. Duronjić 6)

NAPREDAK: Petrić 6,5 - Kerkez 6,5, Bolha 5,5, Prijović 5,5, Jovanović S. 6,5 - Putinčanin 6, Krstić 6 (od 69. Laban 5,5), Knežević 5,5 (od 69. Rosnup 5,5) - Bastajić 6, Jovanović Đ. 5,5 (od 62. Ljubomirac 6), Čečarić 5 (od 82. Zogović)

Igrač utakmice: Andrija Radulović (Radnik) 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Ponedeljak

Mladost Lučani - Mladost Novi Sad 0:0

Crvena zvezda - Radnički 1923 2:0 (1:0)

/Vigo 6, Mitrović 82/

Kolubara - Spartak 2:1 (0:0)

/Đuranović 58, Ilić 72 - Đurasović 47/

Utorak

Vojvodina - Novi Pazar 2:0 (0:0)

Voždovac - TSC 1:3 (1:2)

/Teodorović 13 - S. Jovanović 22, Ratkov 30, Mirčeski 90+6/

Sreda

Radnički Niš - Javor 1:0 (1:0)

/Škrbić 11/

Radnik - Napredak 1:0 (1:0)

/Radulović 9/

Odloženo; (2,85) Čukarički (2,95) Partizan (2,75)



tagovi

Andrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara