Radživ van la Para se vraća u Čempionšip

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 15:12

Skoro godinu dana posle odlaska iz Zvezde

Očekivanja su bila velika, učinak – mizeran. Holanđanin Radživ van la Para i dalje predstavlja jednu od najlošijih investicija Crvene zvezde u novijoj istoriji. Preko milion evra plaćeni Holanđanin imao je zanemarljiv učinak u Ljutice Bogdana, brukao se tokom mečeva Lige šampiona i Crvenoj zvezdi naneo veliku štetu.

Po dolasku Dejana Stankovića na mesto trenera, bivšem članu Hadersfilda i Midlsbroa je poručeno da neće više konkurisati za prvi tim. Mladi stručnjak ga je otpisao posle nekoliko treninga na Pafosu, tokom kojih je Van la Para demonstrirao veliku dozu arogancije i nepoštovanja prema klupskim saigračima i članovima stručnog štaba. Na kraju je posle višemesečnih pregovora Crvena zvezda uspela da sklopi sporazum o raskidu ugovora.

Izabrane vesti

Od tog trenutka kao slobodan igrač Van la Para je bio u potrazi za novim klubom. Međutim, i pored toga što su se pominjali neki holandski timovi, kao i Omonija, krilni fudbaler je i dalje bez angažmana.

Takva situacija bi vrlo brzo mogla da se promeni. Engleski mediji pišu da je Van la Para, posredstvom menadžera, ponuđen brojnim članovima Čempionšipa. Odnosno da su udicu progutala dva kluba. Reč je o Kvins Park Rendžersu i Stouku koji su vrlo zagrejani i trebalo bi već u prvim danima zimskog prelaznog roka da realizuju transfer.

Pre dolaska u Crvenu zvezdu Van la Para je sa velikim uspehom igrao za Hadersfild. Bio je član Midlsbroa, imao je čak i pozamašno iskustvo iz Premijer lige, pošto je nosio dres Vulverhemptona. Međutim, na Marakani je na 16 mečeva postigao samo jedan gol i upisao dve asistencije.

Crvena zvezda ga je platila 1.200.000 evra.


tagovi

Radživ van la Para

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara