Foto: AFP
Foto: AFP

Rampa i za Alžir! Angola sa penala do velikog boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 23:13

Kiks selekcije Đamela Belmadija - 1:1

Alžir je stao u red favorizovanih timova na Kupu afričkih nacija koji nisu uspeli da ostvare očekivanu pobedu na startu takmičenja. Selekcija Đamela Belmadija odigrala je nerešeno sa Angolom u Buakeu, pa će morati ozbiljno da se pomuči u nastavku takmičenja, ukoliko želi da se nađe u nikaut fazi najvažnijeg takmičenja na afričkom kontinentu - 1:1 (1:0).

Alžirci nisu uspeli u potpunosti da iskoriste dominaciju iz prvih 45 minuta utakmice, a posebno ne period nakon efektnog gola Bagdada Bunedže. Isti igrač je u 25. minutu utakmice dao gol makazicama, ali je nažalost po njegovu selekciju taj pogodak poništen. Belmadijev tim je imao još nekoliko prilika, ali je izostala realizacija, a onda se situacija drastično promenila u nastavku utakmice.

Izabrane vesti

Selekcija Pedra Gokalvesa je mnogo odlučnije ušla u drugo poluvreme i počela da preti golu Antonija Mandree. Antola je za takav pristup nagrađena u 68. minutu, kada je Nabil Bentaleb neoprezno s leđa, umesto lopte, šutnuo Mabululua u nogu, pa je sudija Isa Si iz Senegala pokazao na belu tačku. Isti igrač je preuzeo odgovornost, gađao visoko i udarcem od prečku doneo izjednačenje svojoj selekciji.

Alžir se uprkos velikoj incijativi mučio sve do same završnice da dođe do nove prilike za postizanje gola. Do nje je stigao u sedmom minutu nadoknade, kada je sa druge stative pretio Rijad Marez, ali je golman Angole Adilson da Kruz uspeo da sačuva veliki bod svojoj ekipi.

KUP AFRIČKIH NACIJA (Ponedeljak):

GRUPA C

Senegal - Gambija 3:0 (1:0)

/Gej 4, Kamara 52, 86/

Kamerun - Gvineja 1:1 (0:1)

/Magri 51 - Bajo 10/

GRUPA D

Alžir - Angola 1:1 (1:0)

/Bunedža 18 - Mabululu 68/



tagovi

Kup afričkih nacija 2024AngolaAlžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara