Marko Nikolić (Foto: AFP)
Marko Nikolić (Foto: AFP)

Rampa za Nikolićevu Lokomotivu: Zabrana registrovanja igrača zbog dugova prema Kverkveliji

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 17:25

Prelazni rok u Rusiji traje do 7. septembra, ali Moskovljani neće moći da registruju nove igrače dok ne izmire dugovanja prema bivšem igraču

Rastali su se ovog leta Lokomotiva i iskusni reprezentativac Gruzije Solomon Kverkvelija. Defanzivac je posle četiri godine u Moskvi (i pozajmice u Rotoru minule sezone) postao slobodan igrač, ali ruski klub mu i dalje duguje novac. Reagovao je Fudbalski savez Rusije i ekipi Marka Nikolića zabranio registrovanje novih igrača dok ne izmiri dugovanja prema bivšem.

Kverkvelija je ovog leta napustio klub, ali mu Lokomotiva još nije isplatila dogovorene bonuse. Takođe, zbog kašnjenja isplate duguje mu i određenu nadoknadu. Kada novac legne na račun fudbalera iz Gruzije, Lokosi će moći da registruju nova pojačanja.

Izabrane vesti

Na svu sreću po moskovski klub, kazna je stigla nakon što je predstavljeno osam novajlija. Lokomotiva je u letnjem prelaznom roku potrošila 30.180.000 evra, s tim što je otkup ugovora Faustina Andžorina iz Čelsija odložila za naredno leto. Mladi vezista je sa Stamford Bridža stigao na pozajmicu sa pravom otkupa za 20.000.000 evra, koje će prema rečima sportskog direktora Ralfa Rangnika definitivno biti iskorišćeno. U svakom slučaju, najveći je trošadžija ovog leta u Rusiji, prilično je podmladila ekipu i skrojila je po ukusu nemačkog stručnjaka.

Na vreme su ekipu bivšeg trenera Partizana pojačali i mladi ofanzivni vezista Kiril Zinovič iz Minska (180.000 evra), desni bek Maksim Nenahov iz Ahmata (2.000.000 evra), štoper Tin Jedvaj iz Bajer Leverkuzena (4.000.000 evra), levi vezni Nair Tiknizjan i defanzivni vezni Konstantin Maradišvili iz moskovskog CSKA (skupa 12.000.000 evra), kao i desno krilo Đirano Kerk iz Utrehta (6.000.000 evra) i defanzivni vezista Aleksisa Beka Beka iz Kaena (6.000.000 evra).

Lokomotiva ima priliku dodatno da se pojača do 7. septembra, kada se zatvara letnja pijaca u Rusiji. Ipak, najpre mora da izmiri dugovanja prema Kverkveliji.

Nikolićeva ekipa je uz Zenit jedina neporažena u Rusiji posle šest odigranih kola u novoj sezoni i sa osvojenih 12 bodova sedi na četvrtom mestu na tabeli. Moskovljani će igrati i Ligu Evrope ove sezone, a smešteni su u grupu sa Laciom, Marseljom i ekipom Galatasaraja.



tagovi

Lokomotiva MoskvaMarko Nikolićletnji prelazni rok 2021Ralf Rangnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara