Radost Arsenala (©Reuters)
Radost Arsenala (©Reuters)

Raznovrsni arsenal Tobdžija: Dva sa distance, jedan glavom i karta za prolaz je tu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 22:54

Arsenal slavio u Atini – 3:1

Skoro kao repriza. Pre godinu dana igrali su Olimpijakos i Arsenal u prolećnoj fazi Lige Evrope. Englezi su dobili prvi meč u Atini i onda kod kuće – ispali.

Prvi preduslov da se istorija ponovi je ispunjen večeras u glavnom gradu Grčke. Ponovo Olimpijakos i Arsenal na terenu i ponovo trijumf engleskog kluba. Samo što je ovog puta rezultat drugačiji, ubedljiviji – 3:1.

Izabrane vesti

Ovog puta teško da će Grci uspeti da nađu srećni loz u Londonu, prosto Tobdžije izgledaju kao daleko bolji tim, koji je samo svojom nesrećom dopustio domaćinu da postigne i taj jedan gol.

Ako je suditi po ovoj utakmici, a uvek valja imati rezerve do revanša, deluje da je velika razlika u kvalitetu dva tima. Arsenal je bio taj koji se za sve pitao u Pireju, držao je loptu, kontrolisao rezultat, pa čak ni kada je Olimpijakos izjednačio i vratio vagu u ravnotežu, nije delovalo da ima snage da napravi totalni preokret.

Tim iz Londona je pokazao da ima raznolik arsenal na repertoaru, da ume da postigne gol na sve načine. A, Tobdžije su pokazale da njihove udarne igle imaju topove u nogama. Prvi i treći gol bili su dalekometni projektili, kojima golman Žoze Sa nije mogao ništa. Prvi je „zategao“ Martin Edegard samo što je prihvatio loptu i pomerio je metar-dva, da mu bolje legne. Treći je bio delo El Nenija, koji je takođe poslao bombu sa dvadesetak metara, a ona se od stative zarila u mrežu.

Po lepoti ništa manje ne zaostaje ni drugi gol Arsenala, koji je postigao Gabrijel na centaršut Vilijana iz kornera. Poleteo je defanzivac londonskog tima kao soko, oduvao je u skoku rival i poslao fudbal u mrežu.

Nije Olimpijakos imao mnogo zapaženih akcija. Imao je dva poklona od arsenalovih defanzivaca, prvi nije iskoristio, drugi jeste, El Arabi je kaznio kiks Sebalosa, koji se poigravao ispred svog šesnaesterca samo što je ušao u igru.

Grcima nije pomogao ni Lazar Ranđelović, srpski internacionalac, koji je igrao u poslednjih pola sata.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Ajaks – Jang Bojs 3:0 (0:0)

/Klasen 62, Tadić 82, Brobi 92/

Dinamo Kijev – Viljareal 0:2 (0:1)

/Tores 30, Albiol 52/

Mančester j. – Milan 1:1 (0:0)

/Dijalo 50 – Kjer 92/

Slavija Prag – Rendžers 1:1 (1:1)

/Stančiju 7 – Helander 36/

Roma – Šahtjor  3:0 (1:0)

/Pelegrini 23, El Šaravi 73, Mančini 77/

Granada – Molde 2:0 (1:0)

/Molina 26, Soldado 76/

Olimpijakos – Arsenal  1:3 (0:1)

/El Arabi 58 – Edegard 34, Gabrijel 79, El Neni 85/

Totenhem – Dinamo Zagreb 2:0 (1:0)

/Kejn 25, 70/


tagovi

ArsenalOlimpijakosLiga Evrope

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara